Pagina's

maandag 26 januari 2015

Zevende speeldag Met de MuilMannen haalden hun gramHet moet vooruitgaan, daar bij de Muilende Kaarters. Zaterdagavond 24 januari was er al de zevende wedstrijdavond van het seizoen, en met nog drie manches te gaan beginnen de waardeverhoudingen zich al af te tekenen.

Beginnen we met de uitslag van de dag. Het was dorpsgenoot Peter Verstraete die op het einde van een lange avond uitgeroepen werd tot dagwinnaar. Hij won zijn drie partijen, en haalde hiermee 405 punten binnen. Twee concurrenten deden het hem na, maar moesten wel met minder punten tevreden zijn: Leo Pals (381 punten) en Wilfried Debruyne (371 punten).

Deze laatste zal het niet erg gevonden hebben dat hij niet de winnaar was, want met zijn mooie dagprestatie komt hij aan de kop van het klassement. Martine Vanbesien won slechts één van haar drie partijen, en moet hierdoor Wilfried naast zich in het klassement dulden (beiden 14 gewonnen partijen, met een mooie moyenne van dubbele winst per kaartavond).

Is de strijd hiermee gestreden ? Neen, bijlange niet ! De leiders mogen zich in de volgende drie wedstrijden niet veel misstappen veroorloven, want Raphael Baelden zit hen op de hielen. En zowat de volledige top tien mag zich nog begoochelingen maken.

Geen opmerkingen: