Pagina's

maandag 16 maart 2015

FC Ramskapelle weet het doel staan

EETKAFFEE T VLIEGPLEIN - FC RAMSKAPELLE  1-6

Minstens één punt op de Schorre, tegen Eetkaffee 't Vliegplein, zou de zekere redding betekenen voor FC Ramskapelle. Maar waarom zouden we dat niet met wat extra glans doen, dacht de ploeg, en ze gingen naar huis met overduidelijke 1-6 winstcijfers.

FC Ramskapelle blijft minstens één jaar langer in de Tweede Reeks en met deze ruime overwinning kroont de Ploeg van het Dorp zich ook bij de best scorende ploegen van de reeks (45 doelpunten)

In tegenstelling met wat de cijfers laten vermoeden, verliep het begin van de wedstrijd niet voorspoedig. De thuisploeg trok gretig ten aanval, en bij een eerste poging troffen ze raak.
5'   1-0
FC Ramskapelle liet het hoofd niet hangen, en zorgde direct voor een snedig antwoord: Razvan bereikte Sam mooi binnendoor, en die maakte dankbaar de gelijkmaker.
9'   1-1
Nu was de ban gebroken voor de jongens van FCR. Amper een paar minuten later deden Razvan en Sam hetzelfde stukje over. Nu was het Sam die Razvan bediende.
12'  1-2
Nog voor de pauze creëerde de Ploeg van het Dorp nog meerdere mogelijkheden om de score uit te diepen, maar het wilde maar niet lukken door pech en overhaasting: Kim besloot op de doelman, een doelpunt van Razvan werd wegens buitenspel afgekeurd, een strafschop werd door de scheidsrechter niet gezien en nog een kans van Razvan ging hoog over ...

Tussendoor had ook de thuisploeg enkele kansen, vooral via afstandsschoten, maar de verdediging van FC Ramskapelle met Peter, Bart, Bjorn en Roossens kweet zich goed van haar taak.

Na de rust duwde FC Ramskapelle helemaal het gaspedaal in. Binnen de minuut stonden de bordjes op 1-3, nadat Bart met een diepe bal Sylvain kon bereiken, die mooi kon afronden.
36'  1-3
Even later moest doelman Michel goed uitkomen, en hij trapte de bal in het bereik van Razvan, die op zijn beurt Sylvain kon bereiken:
43'  1-4
De thuisploeg bleef spelen voor wat het waard was, en kende pech toen de paal in de weg stond om de achterstand te milderen. Andere pluk- en vangballen werden onschadelijk gemaakt door Michel.

Tijd om er zelf nog eentje te maken, dachten de oranjehemden, en Razvan voegde de daad bij het woord na een zeer mooie combinatie die op het middenveld begon, via Sam, Greg en Kim.
60'  1-5

Even later mocht ook middenvelder Arne zijn kans gaan, maar de thuisdoelman deed waarom hij gekomen was, en redde de bal.

Het was enkel uitstel van executie, want in de allerlaatste minuut lukte Razvan zijn derde doelpunt of hattrick, na een pass van Roosens.
70'  1-6

Vooroorlogse score, en vooral een overwinning die veel deugd deed, en uitgebreid gevierd werd, door onder ander Sylvain en Razvan (zie foto hieronder).

Na de wedstrijd werd de vlag dan ook hoog in de bomen gehesen. Of zien wij hier een kledingstuk van Razvan dat normaal veel lager gedragen wordt ?

Volgende zondag wordt er voor de laatste keer thuis gespeeld. Tegenstanders worden de Rozeveldvrienden A. Mits winst komt FC Ramskapelle in de klassering naast deze tegenstander te staan.