Pagina's

maandag 9 maart 2015

Wegenwerken aan het sluizencomplex

Begin februari is het aannemingsbedrijf Norré-Behaegel gestart met de werken N380 Nieuwpoort- Ring om het sluizencomplex de Ganzepoot. 
De wegeniswerken aan deze gewestweg worden uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. 

De werken omvatten de opbouw van een nieuwe verkeerssituatie waarbij het gemotoriseerd verkeer in wijzerzin de ring van de sluizen betreedt, rondom het Koning Albert I-monument. 
Voor fietsers wordt een dubbelrichtingsfietspad voorzien. Het volledige traject vanaf de Pieter Deswartelaan tot het kruispunt Westendelaan met de Kustweg zal vernieuwd
worden.Deze werken worden opgedeeld in drie fases zodat via een omleiding uw woning steeds bereikbaar zal blijven. 

Vanuit Sint-Joris is Nieuwpoort enkel via Ramskapelle bereikbaar. Het einde van de eerste fase is voorzien begin maart.

Vanaf 9 maart (afhankelijk van de weersomstandigheden) start fase 2. In deze fase wordt de ring volledig afgesloten tussen de Westendelaan en de Brugsesteenweg.
Er wordt een doorgang voorzien tussen de Kustweg en Westende Dorp en het verkeer afkomstig van de Brugsesteenweg kan via de afgewerkte baan van fase 1 doorrijden. Halverwege mei zou fase 2 moeten voltooid zijn en wordt gestart met fase 3.

Tijdens deze laatste fase wordt het kruispunt Westendelaan herzien. Het verkeer wordt omgeleid via Lombardsijde. Het einde van de werken is gepland tegen het bouwverlof (juli 2015).


Geen opmerkingen: