Pagina's

dinsdag 10 november 2015

2-5 verlies ondanks goeie tweede helft

FC RAMSKAPELLE - VOEGWERKEN VANDAELE : 2-5

Zeven doelpunten in één wedstrijd. Het gebeurt niet elke dag. Minder leuk is dat vijf van die doelpunten door de tegenpartij gemaakt worden ...
En toch ... Aan de rust leek het erop dat een nog grotere afstraffing in de maak was, toen de spelers met een 0-4 tussenstand koffie gingen drinken.
In de tweede helft werd met veel meer karakter en inzet gevoetbald, en hierdoor bleef de nederlaag alsnog binnen de perken.

lees hier het wedstrijdverslag

Het moet gezegd dat FC Ramskapelle verzachtende omstandigheden kon inroepen. Het is nooit gemakkelijk om een wedstrijd te moeten starten met niet elf, maar tien spelers.

De bezoekers namen de wedstrijd onmiddellijk in handen, en wilden het numeriek voordeel vlug verzilveren. Toch duurde het tot ver in de eerste helft (25') voor zij de netten een eerste keer deden trillen. Eerder had FCR al wat geluk gekend, want paal en lat hielden de bezoekers al eerder van een eerste doelpunt. Zo trof de bezoekende aanvaller Vandaele drie keer de paal.

Eenmaal kon FC Ramskapelle dreigen, maar Razvan miste een unieke kans om te scoren.

Zoals eerder gezegd, scoorden de bezoekers op de 25-ste minuut, en nog geen minuut later stonden de bordjes 0-2

25': 0-1
26': 0-2

Een korte periode van heel veel kansen, want nog een minuut later (27') kon FCR ei zo na tegen prikken. De kopbal van Sam belandde op de lat.

Het waren echter de bezoekers die nu het meest efficiënt waren, want nog voor de rust legde Vandaele de 0-4 tussenstand vast.

31': 0-3
33': 0-4

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten oud toen de bezoekers een - tijdelijke - forfaitscore op de bordjes brachten.

40': 0-5

Dank denk je dat de spelers van FCR de kopjes laten hangen, maar niets is minder waar. Integendeel, voor de rest van de tweede helft konden die tien koppen stand houden, en waren ze - zeker in het laatste kwartier - zeker niet de mindere van de bezoekers.

Uit drie kansen puurden ze zelfs nog twee tegentreffers, telkens via Razvan. Het eerste doelpunt kwam er op voorzet van Geert, en het tweede via een mooi geplaatste bal in de winkelhaak.

60': 1-5
68': 2-5

Eerste helft verloren met 0-4, en de tweede gewonnen met 2-1. Jammer, maar dit telt niet in voetbal. Alleen de eindscore: 2-5

Voor FC Ramskapelle speelden vandaag: Arne, Kim, Sam, Andrei, Bart, Geert, Sylvain, Greg, Geryl en Razvan.

Volgende wedstrijd wordt op zondag 15 november, op verplaatsing in de Engel, tegen Bouwwerken Deprez.
Aftrap: 9.30 u
Verzameling aan de Lanterfanter: 8.00 u