Pagina's

dinsdag 8 december 2015

FC Ramskapelle houdt Sportiva in bedwang

FC RAMSKAPELLE - SPORTIVA   :3-3

De tegenstander van FC Ramskapelle stond tweede in de klassering, en dus was het niet zonder enige ongerustheid dat de ploeg van ons dorp de laatste thuismatch tegen Sportiva begon.
Maar na zeventig minuten stonden de bordjes 3-3 gelijk, na een pittige pot voetbal, die vooral in de tweede helft superspannend was.
Een onverhoopt punt !

lees hier het wedstrijdverslag

FC Ramskapelle kreeg in de eerste helft het windvoordeel, en nam hierdoor in de beginfase het meeste initiatief. Rond het kwartier kon het dat voordeel verzilveren na een slecht uitverdedigen van de bezoekers. Sylvain kon mooi voorzetten, en Razvan kopte de bal in zijn val netjes binnen.

16': 1-0

Ook Sportiva legde mooie combinaties op de mat, en zorgde voor enkele hete standjes voor het Ramskapelse doel. Maar niet één bal ging in het doel: enkele pogingen gingen net voorlangs, een niet te missen kopbal na hoekschop ging onbegrijpelijk over ... Het Sportivavizier stond duidelijk nog niet goed gericht.

Rust: 1-0

De tweede helft begon zeer spectaculair, toen in drie minuten tijd beide ploegen elk één keer konden scoren. Eerst kwam Razvan alleen voor de Sportivadoelman, en verdubbelde zo de score.

37': 2-0

Maar nauwelijks was het spel hervat, toen de bezoeker een raak antwoord hadden, en de bal in de winkelhaak verdween.

38': 2-1

De bezoekers - gesterkt door het windvoordeel - gingen verder door op hun élan, en maakten er in de 45-ste minuut 2-2 van.

45': 2-2

Alles te herdoen ! FC Ramskapelle kreeg het nu moeilijk, maar net op dit moment kon Sylvain zich doorzetten, de doelman omspelen, om de bal tegen de paal te doen belanden. Gelukkig was hij in deze actie goed meegelopen, en kon hij de bal toch in de netten leggen.

55': 3-2

Lang duurde de euforie niet, want nauwelijks drie minuten later werd de Ramskapelse verdediging uitgetikt, en stonden de bordjes opnieuw gelijk.

58': 3-3

Nu was het enkel een kwestie van standhouden, want FC Ramskapelle moest nog twaalf lastige minuten te doorstaan. Ze deden het op karakter, al was het nog een paar keer bijzonder spannend toen de bezoekers enkele vrijschoppen en hoekschoppen net niet konden verzilveren.

75': een gelijkspel tegen de tweede ploeg uit de klassering een feit ! De elf spelers die hiervoor tekenden, waren:

Diederik, Bart, Andrei, Kim, Roosens, Debacker, Sylvain, Arne, Greg, Sam en Razvan.

Volgende wedstrijd wordt op zondag 13 december op verplaatsing tegen de leider Woumen gespeeld.
Opgelet: aftrap al om 8.45 uur.
Afspraak om 7.40 uur in de Lanterfanter, of rechtstreeks op het veld van Woumen.