Pagina's

woensdag 16 december 2015

Vijfde speeldag Met de Muil

Zaterdagavond diende kaartersclub Met de Muil de vertrouwde Oude Schole voor één keer te ruilen met de Ontmoetingsruimte De Pastorie, en dit vroeg voor de inrichters toch wat aanpassing.

Voor de leider in het klassement maakt het allemaal niet veel uit. Het minste dat kan gezegd worden is dat Solange Dejaeger na zaterdagavond stevig leidt in het tussentijds klassement. Niet alleen staat ze als enige op kop met elf gewonnen partijen, bovendien won ze die partijen op vier kaartavonden, terwijl haar dichtste achtervolgers al met een wedstrijddag voorsprong aan het kaarten zijn. Ook zaterdag won ze haar drie partijen (384 punten), maar eindigde hier net niet als eerste mee.

De winnaar van de dag was Thérèse Arnoys (3x winst - 403 punten), en de derde plaats was weggelegd voor Dirk Deroeck (3x winst - 383 punten). Vier spelers wisten al hun partijen te winnen.

Troostprijs gaat naar dorpsgenoot Robert Coutteau, die met de gewonnen fles wijn zijn verloren partijen kan wegspoelen.

Op de volgende - zesde! - speeldag zal kunnen geklonken worden op het nieuwe jaar. Die gaat terug door op zaterdag 2 januari, in de vertrouwde Oude Schole.

Met dank aan Marc Delanghe


Geen opmerkingen: