Pagina's

maandag 1 februari 2016

Zwarte wolken boven dorpsschool van Ramskapelle

foto Google Maps

Het is al langer een publiek geheim dat de kleuterschool van Ramskapelle, die deel uitmaakt van de Vrije Basisschool Stella Maris Nieuwpoort, hard haar best moet doen om het aantal kleuters op peil te houden, zodat het verdere bestaan van de school niet in het gedrang komt.

Een jaarlijkse cruciale datum is 1 februari, want dan worden de leerlingen geteld, en het resultaat hiervan is bepalend voor de subsidiëring en de omkadering voor het volgende schooljaar.

De bestaansnorm voor Ramskapelle is 12 leerlingen, en bij de telling op vandaag (1 februari) waren acht kleuters ingeschreven. Omdat de school één jaar onder die bestaansnorm mag zakken, kunnen kleuters en ouders nog even opgelucht ademhalen, maar die uitzondering kan maar één keer toegekend worden.

Een volgende telling gebeurt in principe dus op 1 februari 2017, maar de prognoses voor volgend schooljaar 2016-2017 zijn momenteel absoluut niet rooskleurig : "Een aantal kleuters gaan naar de lagere school, en de mogelijke nieuwkomertjes zijn minder in aantal", zo meldt het schoolbestuur in een persbericht. 

Het einde van de dorpsschool van Ramskapelle in zicht ? 

In de komende weken wil het schoolbestuur het gesprek aangaan met alle
betrokkenen: ouders, personeel, lokale gemeenschap, scholengemeenschap, …
met het oog op de toekomst van de school van Ramskapelle.

Geen opmerkingen: