Rozeveld A - FC Ramskapelle: 2 - 0 (28/02)
FC Ramskapelle - FC De Engel: 1 - 5 (13/03)

De verslagen van deze wedstrijden leest u hier !

Rozeveld A - FCR : 2 - 0

In het beginkwartier had FC Ramskapelle de beste kansen om de score te openen, maar voor de hoeveelste keer dit jaar was het de lat die dit verhinderde ? Ook een paar andere kansen werden door de Rozeveldverdediging afgeblokt.

Na de goede start van FCR kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, maar ook de thuisploeg kon niet scoren.

Rust: 0-0

Na de pauze kon de thuisploeg verse krachten inbrengen, en werd zij ook de gevaarlijkste ploeg. Dat resulteerde in de 50-ste minuut in een doelpunt, via een schot in de winkelhaak.

50': 1-0

Daarna werd de wedstrijd ontsierd door de zware kwetsuur van FCR-speler Debacker.

De thuisploeg slaagde er nog in om haar score te verdubbelen, maar dat was maar van weinig tel meer. Ook de ref kende niet zijn beste dag ...

Eindstand: 2-0

Speelden voor FCR: Arne, Peter, Andrei, Kim, Roosens, Geert, Debacker, Sylvain, Geryl, Razvan en Sam.

FCR - FC De Engel: 1 - 5

FC Ramskapelle voetbalt zich moeizaam naar het einde van de competitie, en al voor de vijfde maal moest het de match starten met een onvolledig elftal.

Tot voor de pauze, ver in de eerste helft, leek het te kunnen standhouden.  Maar op het halfuur kwamen de bezoekers toch op voorsprong, na balverlies van Greg.

29': 0-1

De score had bij de rust niettemin al hoger kunnen zijn, want de bezoekers troffen in de eerste helft ook nog twee keer de deklat. Van Ramskapelse zijde was er weinig echt gevaar.

Rust: 0-1

Niemand had bij het begin van de tweede helft kunnen vermoeden dat er nog vijf doelpunten zouden vallen.

Het doelpuntenfestijn startte met een afgeweerde hoekschop, waardoor de bezoekers hun voorsprong konden verdubbelen (45' : 0-2), waarna de slechte staat van het veld de 0-3 (50') inleidde.

Nog eens vijf minuten later troffen de bezoekers de paal, maar via het hoofd van de FCR-doelman ging de bal dan toch binnen (55' : 0-4)

Gelukkig voor FC Ramskapelle, kon Sam met een kopbal tussendoor nog de eer redden, op voorzet van Geryl (56' : 1-4).

Het voetbalverhaal van de dag is helemaal verteld, met de melding dat de bezoekers een vijfde doelpunt binnen prikten, tien minuten voor het eindsignaal, via een afstandsschot.

Eindstand: 1-5

Zondag 20 maart wordt gespeeld op verplaatsing in Koekelare, tegen het tweede geklasseerde Dakwerken Maekelberghe/Volcke. Opnieuw een moeilijke opdracht, maar wie weet, kunnen de mannen van FC Ramskapelle toch nog eens een vuist maken.

Aftrap om 9.30 uur - verzamelen aan de Lanterfanter om 8.00 uur

Deze tien moedigen speelden vandaag voor FCR: Diederik, Bart, Andrei, Kim, Roosens, Greg, Geert, Arne, Geryl en Sam.