Pagina's

maandag 28 maart 2016

Ramskapelle heeft koning en koningin

Ze zitten er op : de tien speeldagen van het speeljaar 2015-2016. Een glazen bol was al enige tijd niet echt nodig om te pronostikeren wie de eindwinnaar zou worden.
Voor de eindtelling kwamen de beste acht behaalde scores in aanmerking.
Met kop en schouders, met vlag en wimpel, en zonder dat ze hiervoor op de laatste speeldag nog één kaart moest leggen, behaalde Solange Dejaeger de begeerde titel van clubkampioen 2015-2016, en als eerste vrouw ook die van Koningin.
Tweede in de rangschikking is Jef Hugelier, en mag zich dus Koning-voor-één-jaar noemen.
Riet Vandenberghe en Etienne Luypaert worden vermeld als de rode lantaarns van het tornooi.
Op de laatste speeldag, net voor het wisselen van winter- en zomeruur, was het dankzij de spontane medewerking van Marie-Jeanne en André dat er 32 spelers konden starten, en dus acht tafels konden klaargezet worden. 
Wendy en Lisette hadden hun handen vol om iedereen op tijd en stond te bedienen met een natje of een droogje. Marc Delanghe dankt namens het bestuur uitdrukkelijk al de "Lieve-Vrouwen-van-de-Toog" die er een heel jaar voor gezorgd hebben dat de kaarters geen dorst hoefden te lijden.
En de winnaar van de dag ? Dat werd Gaston Demuynck met drie gewonnen partijen en 391 punten. Evenveel gewonnen partijen, maar iets minder punten, waren er voor Frank Duron (375) en Willy Sesier (368). Niet toevallig drie spelers die ook de top-tien van het klassement haalden.
En de fles troostwijn van de dag ? Dit ging naar Marie-Jeanne Vandenbossche, en die werd hiermee tegelijkertijd bedankt voor haar spontane deelname.
Voilà, het zit er op ! Op naar volgend jaar !


Met dank aan Marc Delanghe, die na elke kaartavond in allerhaast de uitslagen doormailde voor de blog.

Geen opmerkingen: