Pagina's

vrijdag 17 juni 2016

Tentoonstelling Pastorie Ramskapelle geopend

Bij het zien van bovenstaande foto, zou u verkeerdelijk de indruk kunnen krijgen dat er in de Pastorie Ramskapelle een zitting van de gemeenteraad of een politieke vergadering plaats vond. Dat zou ten onrechte de verdienste in de schaduw zetten van de mensen die deze aandacht écht verdienden op de opening van de twee zomertentoonstellingen, vorige woensdagavond, in de beneden- en bovenruimte van de Pastorie Ramskapelle.

Op de benedenverdieping kunt u sinds gisteren, donderdag 16 juni, dagelijks de tentoonstelling bezoeken, waar dorpsgenoot Walter Lelièvre veel passie en tijd in gestoken heeft. Deze tentoonstelling kreeg als titel: Ramskapelle 1914, waar het tij keerde ... U vindt er zeer waardevolle voorwerpen en foto's te zien uit de donkere periode waarin Ramskapelle plotseling eventjes het centrum van het oorlogsgebeuren werd.

Hieronder een foto over de duiding van de tentoonstelling.Het contrast is groot met de tentoonstelling op de bovenverdieping waar eveneens een dorpsgenote exposeert, maar dan met eigen werk. Francine Decaestecker laat u kennismaken met haar sculpturen en keramiek. Chris Castelein maakt de tentoonstelling compleet met fotografie en verf. 
Beide kunstenaars ziet u op de foto onderaan, in gezelschap van de Nieuwpoortse burgemeester en kersverse schepen van Cultuur.


U vraagt zich af wat u in het weekend kunt doen ? Wel, het antwoord ligt zeer dichtbij: breng een bezoekje aan de Pastorie Ramskapelle !

Met dank aan Christian Asseloos voor het bezorgen van enkele foto's voor deze blog.Geen opmerkingen: