Pagina's

dinsdag 20 september 2016

En het eerste punt is binnen !


  • Bloed, zweet en tranen
  • Een dosis geluk
  • Een superprestatie van de doelman
  • Een goede spirit
Zo, dat zijn zowat de ingrediënten die ervoor zorgen dat je als ploeg een onverhoopt punt uit de brand kunt slepen.

En zo gebeurde het, dat de eerste echte match van FC Ramskapelle, tegen Ettelgem 78, met een 1-1 stand eindigde. Hoe dit tot stand kwam, lees je in onderstaand wedstrijdverslag van Luc Mattelin.

Lees hieronder het wedstrijdverslag: FC Ramskapelle - Ettelgem 78: 1-1
Voorzitter, secretaris, bestuursleden en supporters waren maar al te blij dat er deze keer twaalf spelers gevonden werden om tegen Ettelgem 78 te spelen. In de wetenschap dat ook nog een paar andere spelers binnenkort terugkeren, zal er in de toekomst wellicht geen forfait meer moeten gegeven worden. Nieuwkomers in de ploeg waren Kenjiro en Cedric.

Het openingskwartier werd opgeëist door de sterkere bezoekers, die niet voor niets al een zes op zes behaalden in hun vorige matchen. Al moet gezegd dat hier weinig of geen doelgevaar van uitging.
De eerste echte kans was zelfs voor FC Ramskapelle, toen Razvan op de bezoekende doelman besloot. Niet veel later moest doelman Diederik een kans van de bezoekers pareren, en dat zou niet de laatste keer zijn. De bezoekers voerden de druk op, en creëerden genoeg kansen om nog voor de rust op voorsprong te komen. Gelukkig belandde trof een bal de kruising, en kwam Diederik twee maal heel gevat tussen om de nul te behouden.

Ruststand: 0-0

Twaalf spelers betekent dat er maar één vervanger is, en dat was Cedric, die al heel vlug de gekwetste Roosens diende te vervangen.
De druk van de Ettelgemse bezoekers werd alsmaar groter, die moesten toezien dat hun levensgrote kansen keer op keer gemist werden.
Zo lang dit het geval was, mocht FC Ramskapelle blijven hopen op een puntje, en ongelooflijk maar waar: het klom bij een sporadische aanval zelfs op voorsprong, toen Cedric een bal tot bij de doorzettende Sylvain bracht, die op een diefje de bal binnen frommelde.

46': 1-0

Daarna moest FCR verder rekenen op een steengoede doelman Diederik en een sterke verdediging, want de kansen van de bezoekers vlogen rond de oren. Aanvankelijk werden die allemaal de das omgedaan, maar in de 62ste minuut, 8 minuten voor affluiten, was het dan toch raak, bij een hoekschopfase.

62': 1-1

FC Ramskapelle vocht hard voor dat ene puntje, en slaagde daar uiteindelijk ook in.

De ploeg kan volgende zondag 25 september met vertrouwen naar Stene, waar om 9.30 u op terrein 10, gespeeld wordt tegen De Hoek.
Verzamelen aan en in de Lanterfanter om 9.00 u

Geen opmerkingen: