Pagina's

maandag 10 oktober 2016

31-ste Vierdorpentornooi van start


Ze zijn er opnieuw aan begonnen, de kaarters van de vier kaartclubs 'Met de Muil' (Ramskapelle), '101 Uit' (Oostduinkerke), 'Eerlijk Troef' (Eggewaartskapelle) en de 'Waaghalzen' (Wulpen), die het jaarlijks in vier manches tegen elkaar opnemen, en zo ook het vaandel van hun eigen dorp hoog houden.

Al voor het éénendertigste seizoen op rij doen ze dat, en vorige zaterdagavond werd de openingsavond gespeeld.

Voor de kaartersclub uit ons dorp traden aan: Wilfried Debruyne, Marc Delanghe, Frank Duron, Rita Hillewaere, Eddy Jansseune, Wendy Jonckheere, Riet Vandenberghe en Luc Vanhee. Frank Duron wist zijn drie partijen te winnen.

Ze deden dat lang niet slecht, wonnen samen tien partijen, maar moesten de dagoverwinning laten aan de collega's uit Eggewaartskapelle, die zomaar 16 partijen bij elkaar troefden.

'101 Uit' uit Oostduinkerke reven 12 partijen binnen, en 'De Waaghalzen' uit Wulpen wonnen ook tien partijen (maar met minder puntentotaal dan 'Met de Muil'). Ondanks de flitsende start van kaarters uit Eggewaartskapelle, ligt alles na één ronde nog dicht bij elkaar, en wordt het op de volgende competitieavonden nog best spannend.

Volgende competitieavond is op zondag 25 oktober, in Eggewaartskapelle


Met dank aan Paul Vercauteren voor het doorsturen van de informatie.

Geen opmerkingen: