Pagina's

donderdag 6 oktober 2016

Herfstconcert Carmina Burana in Koksijde


Dorpsgenoten Jan Desmet en Frederiek Dumon bevelen u dit exclusief concert warm aan, dat op initiatief van de Rotaryclubs Nieuwpoort en Diksmuide, op 29 oktober eerstkomend, plaats vindt in de OLV Ter Duinenkerk te Koksijde
Kaarten zijn zowel bij Jan en Frederiek te koop, maar ook aan de balie van Toerisme Nieuwpoort, aan de prijs van € 30,00
Niet minder dan 150 koorleden en een symfonisch orkest brengen de wereldvermaarde compositie van Carl Orff.

Hieronder leest u nog meer info over het werk, componist en uitvoerders

Het verhaal baseert zich op een reeks lyrische gedichten en werd gecomponeerd door Carl Orff tussen 1935 en 1936. 

De eerste opvoering vond plaats in de Opera van Frankfurt in 1937 en bracht onophoudelijk de breedste bevolkingsgroepen in vervoering. Het moment suprême ‘O Fortuna‘’ is intussen muzikaal werelderfgoed geworden.
De verhalen  die gezongen en muzikaal worden verwoord, behandelen thema’s als het leven, de dood, het lot en vooral de liefde. Haast 250 artiesten bejubelen de vreugde bij de terugkeer van de lente, het genot ervaren bij het nuttigen van geestrijke drank en contempleren over liefde en luxe.
Door de kracht en de passie van de vertolking door het Koor en de Solisten van de Nationale Opera van Rusland komen de profane gezangen volop tot hun recht. Deze nieuwe productie toont een waaier aan sensualiteit en emoties die het bindmiddel vormen tussen muziek, dans en woord.
De melodie is een mondiaal succes. U kent het. Zoek even op in You Tube.
Ook wordt de opvoering op livecam weergeven. 
Voor de believers, een vervolg op het Vredesconcert anno 2016 ....

Geen opmerkingen: