Pagina's

vrijdag 14 oktober 2016

Het gaat FC Ramskapelle niet voor de wind


Ook vorig weekend waren er tal van onbeschikbare spelers, zodat het een half wonder mag heten dat FC Ramskapelle met elf spelers kon aantreden. Geen dankbare omstandigheden om aan een wedstrijd te beginnen …
Hoe de de ploeg van het dorp met 6-1 het onderspit moest delven tegen Sportiva 06, leest u in onderstaand verslag van Luc Mattelin.

Sportiva 06 - FC Ramskapelle : 6-1


De match was nauwelijks begonnen, en toch leek die al helemaal gespeeld, want na twee minuten stonden de oranjehemden 2-0 achter. Twee doelpunten in evenveel minuten. Een record ?

Gelukkig dat de Ramskapelse goalie zich nog enkele keren kon onderscheiden, want zonder hem zouden na het kwartier de forfaitcijfers al op het scorebord gestaan hebben.
Toch was het FC Ramskapelle dat de aansluitingstreffer lukte, nadat Sylvain – op solotoer – onderuit werd gehaald. Strafschop, die Geryl dankbaar benutte: 2-1.
In de rest van de eerste helft werden langs weerszijden nog wat kansen gecreëerd, maar de ruststand bleef onveranderd.

Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg enorm vlug tot scoren. Na vier minuten (39’) gebeurde dit op vrijschop: 3-1
In deze periode lukte het FC Ramskapelle niet om uit de omknelling los te komen, maar de kansen van Sportiva 06 werden niet benut.
Dat gebeurde wél tussen de 55-ste en de 60-ste minuut, toen FC Ramskapelle een aantal keer op snelheid werd gepakt, en de score verder uitgediept werd tot 6-1.

Een tweede strafschop leek de pil enigszins te kunnen verzachten, maar Bjorn mikte naast.

Eindstand: 6-1

Zondag komen de mannen van Ter Straeten (Brugge) op bezoek. Een misschien haalbare kaart.
Aftrap om 9.30u in het sportpark Nieuwpoort.

Voorwaarde is natuurlijk dat FC Ramskapelle aan voldoende spelers geraakt om de match af te werken, want het lijstje van onbeschikbare spelers groeit week na week.

Geen opmerkingen: