Pagina's

vrijdag 4 november 2016

Harde voetbaltijden voor FC Ramskapelle

Na de goede prestatie van vorige week, ondanks de 4-0 cijfers, waren spelers, bestuur en supporters hoopvol gestemd voor de korte verplaatsing naar Gistel, tegen Kraeyenhof.

Deze hoop was in de eerste helft nog gerechtvaardigd, maar - zoals Luc Mattelin het aangeeft in onderstaand verslag - zakte die in de tweede helft als een pudding in elkaar.

Het wedstrijdverslag van Luc leest u hieronder


Kraeyenhof Gistel - FC Ramskapelle: 5-1

Tijdens de eerste helft speelden de oranjehemden mooi combinatievoetbal, maar aan de rust was het toch de thuisploeg die met een 2-1 voorsprong naar de kleedkamers trok. De 1-0 kwam er in de 9-ste minuut, toen FC Ramskapelle een hoekschop kreeg, waarop Kraeyenhof onmiddellijk in de tegenaanval trok, en de score opende.

Toch bleef FC Ramskapelle mooie combinaties op de mat leggen, en daar werd het op het kwartier voor beloond: Bjorn Geryl probeerde het van ver, en de thuisdoelman was geklopt.

15': 1-1

FC Ramskapelle duwde met volle moed op het gaspedaal, kreeg de beste kansen, maar net voor het rustsignaal kreeg het de bal niet weg uit de verdediging, en kon de thuisploeg gevleid met voorsprong gaan rusten.

34': 2-1

Wie verwacht had dat De Ploeg van het Dorp het niveau van de eerste helft zou verder zetten, had het mis. Het spel werd heel wat minder.

Op de 45-ste minuut kreeg het een vrijschop. De thuisploeg recupereerde de bal, zette een snelle tegenaanval in, en even later stond de 3-1 op het scorebord.

Razvan kon iets later twee keer dreigend aanleggen, maar toen Sylvain even later gekwetst uitviel, en ook Greg op halve kracht verder moest, zakte de kwaliteit van het voetbal als een pudding in elkaar. De thuisploeg kreeg vijf grote kansen op een rij, waarvan er twee benut werden:

65': 4-1
67': 5-1

Zondag 6 november is er misschien een nieuwe kans om de eerste driepunter binnen te halen: thuismatch tegen Voegwerken Vandaele, een ploeg waartegen het alle kanten uit kan. Aftrap om 9.30u, in sportpark Nieuwpoort.

FCR speelde op zondag 27 oktober met volgende spelers:
Diederik, Angelo, Andrei, Kim, Leroy, Michael, Jonathan, Greg, Geryl, Sylvain, Razvan en Sam.

Geen opmerkingen: