Pagina's

donderdag 24 november 2016

Putch in kaartersland

Op zaterdag 19 november waren de 28 kaarters van kaartersclub Met de Muil al toe aan hun vierde van de tien competitieavonden.


Een avond waarin Patrick Cardinael een putch pleegde. Hij had nog drie inhaalpartijen goed te maken, die hij won, samen met de drie regulariere partijen. Goed voor een zes op zes, goed voor elf op twaalf (van al zijn gespeelde partijen in deze competitie), en dus meteen goed voor een riante voorsprong van twee partijen in de voorlopige rangschikking.


Zijn medespelers konden alleen maar toekijken bij zoveel gewin. Alleen Jef Hugelier kon eveneens zijn drie partijen winnen (386 punten), en dat brengt hem twee tweede plaatsen op: tweede in de dagrangschikking, en tweede van de voorlopige rangschikking.


Alle andere spelers moesten zich tevreden stellen met maximaal twee keer winst. Vijftien leden wonnen twee partijen, en de beste onder hen was Jean Marie Deloz (381 punten), derde in de dagrangschikking.


De rode lantaarn werd met fierheid gedragen door Marnix Cloet, die geen enkele partij kon winnen, maar met een fles wijn tevreden huiswaarts keerde.


Met dank aan Marc Delanghe voor het doorgeven van deze informatie.

Geen opmerkingen: