Pagina's

woensdag 14 december 2016

Alle hoop gericht op volgend jaar

Zaterdag 10 december, de dag na de conservenkaarting van FC Ramskapelle, hadden de kaarters van Met de Muil alweer een goede reden om van huis weg te zijn.

Het was de vierde, en tevens finaleavond, van het 31-ste Vierdorpentornooi.

Na een hoopvolle start aan het tornooi, was alle hoop op eindwinst, of zelfs een ereplaats, na de derde competitiedag al ontnomen. Want net die dag moesten de kaarters van onze kaartersclub toezien dat ze samen maar zes partijen konden winnen. Einde verhaal, nog voor de laatste manche moest gespeeld worden.

Zaterdagavond bestond de ploeg uit Marc Delanghe, Frank Duron, Rita Hillewaere, Eddy Jansseune, Wendy Jonckheere, Riet Vandenberghe, Luc Vanhee en Peter Verstraete. Samen haalden ze elf partijen.

In het eindklassement haalde ‘101 Uit’ uit Oostduinkerke een klinkende overwinning, met een straat voorsprong op ‘Eerlijk Troef’ uit Eggewaartskapelle, gevolgd door de ‘Waaghalzen’ uit Wulpen, die de rode lantaarn aan ‘Met de Muil’ Ramskapelle gunden.

Toch was er die avond nog de hoop dat Frank Duron, die tussentijds vooraan stond in het individueel klassement, de individuele eindoverwinning naar zich zou toetrekken. Maar net nu kon hij geen enkele partij winnen, en tuimelde hij naar de zevende plaats in het klassement. Winnaar van dit klassement werd opnieuw Paul Vercauteren, die nu weer voor twee jaar zeker is dat zijn record niet geëvenaard wordt door Frank.

Blijven trainen, Frank !


Met dank aan Paul Vercauteren voor het doorsturen van de informatie.

Geen opmerkingen: