Pagina's

dinsdag 31 januari 2017

Achterstand wordt wellicht forfaitoverwinning

Van zondag 18 december was het geleden dat de voetballers van FC Ramskapelle voor het laatst de voetbalschoenen konden aanbinden. Het winterweer was hier de oorzaak van.
Groot was dan ook de goesting om het vorige zondag 29 januari op de nieuwe kunstgrasmat op te nemen tegen Kraeyenhof Gistel.
Het verhaal van hoe een 1-2 achterstand naar alle waarschijnlijkheid een 5-0 overwinning wordt, leest u hieronder.

FC Ramskapelle - Kraeyenhof : wellicht forfaitoverwinning voor FC Ramskapelle
Luc Mattelin vond maar tien spelers voor het wedstrijdblad, maar gelukkig was dit bij de tegenstrever ook het geval, zodat met gelijke wapens kon gestreden worden op het prachtig nieuwe kunstgrasveld in Nieuwpoort.

Beide elftallen speelden een aantrekkelijke eerste helft, met wisselende kansen, al dient gezet dat de bezoekers beter bij de pinken waren.

FC Ramskapelle begon tijdens de eerste tien minuten sterk aan de partij, met een mooie kans voor Bram, die op de bezoekende doelman besloot. Daarna namen de bezoekers het initiatief over, en moest FCR-doelman Diederik tot twee maal toe redding brengen.

De bezoekers duwden door, en konden in amper twee minuten tijd evenveel scoren, eerst na slecht uitverdedigen van FC Ramskapelle, en vervolgens na een onderschepte pass. Telkens kon Diederik in eerste instantie redding brengen, maar de goed gevolgde bezoekers konden de afgeweerde bal telkens binnen werken.

20': 0-1
22': 0-2

Game over ? Absoluut niet, want nog voor de rust kon FCR de aansluitingstreffer binnen prikken, na een mooie driehoek, getekend door Bram, Michael en Angelo, die met een grondscherend schot kon scoren.

30': 1-2

Ei zo na werd het voor de rust nog 2-2, maar de kans van Angelo werd gepareerd door de bezoekende doelman, en de bal trof de paal.

Rust: 1-2

Wat er na de rust gebeurde, was van een heel ander kaliber. Na een tiental minuten bleken de stoppen van enkele bezoekers door te slaan: de scheidsrechter werd belaagd en bedreigd, diende te reageren met enkele rode kaarten te tonen, om ten slotte de wedstrijd helemaal stil te leggen.

Meteen een kluif voor het strafcomité, en naar alle waarschijnlijkheid omgezet in de forfaitoverwinning voor FC Ramskapelle.

FC Ramskapelle speelde met volgend tiental:

Diederik, Greg, Kim, Andrei, Leroy, Angelo, Michael, Sam, Bram en Debacker.

Zondag volgt de verplaatsing naar Eernegem, waar om 9.30 uur afgetrapt wordt tegen Vandaele.
Verzamelen aan de Lanterfanter om 8.10u

Geen opmerkingen: