Pagina's

dinsdag 31 januari 2017

Kaartcompetitie wordt alsmaar spannender ...

Op de voorlaatste kaartavond leek het er op alsof (krak) Luc Mattelin zijn spurt al ingezet had voor de eindzege, maar de zevende kaartavond van zaterdag 28 januari leerde ons dat er niet al te vlug conclusies mogen getrokken worden.

De avond startte met een stille nagedachtenis voor de vorige week overleden Wilfried Debruyne, een graag geziene kaarter (en bovendien één van de betere kaarters) van de club. Wilfried was het huidig kaartseizoen nog gestart, en had aan de eerste drie kaartavonden deelgenomen. Tijdens zijn laatste aanwezigheid wist hij nog zijn drie gespeelde partijen te winnen.

Terug naar de kaartavond van vorige zaterdag. Verrassing was dat noch Luc Mattelin, noch Jef Hugelier, koplopers in de rangschikking, niet één partij konden winnen, en hun achtervolgers dichterbij laten komen.

Vier van de 28 spelers wisten hun drie partijen te winnen, en het verschil in punten was op twee handen te tellen. Uiteindelijk ging Etienne Luypaert met de dagzege lopen (394 punten), voor Eddy Jansseune (388 punten), Jean-Marie Deloz (387 punten), en Erna d'Hulst (383 punten)

Martine Vanbesien mocht puntenloos, maar wel met de fles troostwijn huiswaarts.

Na zeven competitieavonden staat Luc Mattelin, ondanks een slechte beurt, nog altijd op kop van de algemene rangschikking (15 gewonnen partijen). Het verschil met Rita Hillewaere, tweede in de stand, bedraagt slechts 1 partij, maar onmiddellijk daarachter verzamelt zich nog een heel peloton met kanshebbers voor de titel.

Geen opmerkingen: