Pagina's

maandag 27 februari 2017

Waar een wil is... is er winst voor FC Ramskapelle


Niemand zal je het kwalijk nemen als je beweert dat FC Ramskapelle dit jaar een bijzonder moeilijk seizoen meemaakt. Maar wat de ploeg siert, is dat ze op geen enkel moment het hoofd laat hangen, zelfs niet toen het mathematisch zeker was dat ze het niet zou redden.
Méér nog: zondag speelden ze tegen het vierde gerangschikte Sportiva 06 Oostende, en 70 minuten later konden ze terugkijken op een meer dan verdiende overwinning

Hieronder leest u het wedstrijdverslag van Luc Mattelin

FC Ramskapelle - Sportiva 06 Oostende: 1-0

"De meer dan verdiende overwinning kon zelfs nog veel hoger opgelopen zijn, mits wat betere zelfbeheersing in de zone van de waarheid", aldus Luc. Maar wie zal daar nu nog om malen.
Het werd een aangename partij voetbal waarin beide ploegen voluit voor de overwinning gingen, maar waarin beide doelmannen toch niet al te veel moeilijk werk voorgeschoteld kregen.
Juist voor de koffie kregen de bezoekers een hoekschop, met een enorme doelkans tot gevolg, maar - gelukkig voor FC Ramskapelle - ging de bal er net niet in.

Rust: 0-0

Het moet een straffe koffie geweest zijn, want de tweede helft was nauwelijks op gang gefloten toen FC Ramskapelle op voorsprong kwam, met een doelpunt van pure Roemeense makelij: een fraaie dieptepass van Andrei op Razvan, en die werkte met een mooie lobbal af.

39': 1-0

FC Ramskapelle kreeg vleugels, en had enkele keren de 2-0 aan de voet, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid. Ook de bezoekers probeerden het tij te doen keren, en hadden drie kansen, maar de afstandsschoten gingen telkens over het FCR-doel.
Beide ploegen claimden eveneens een strafschop maar de goed leidende ref Jef Boone ging er niet op in.

Eindstand: 1-0

Conclusie: FC Ramskapelle speelde een collectief goede wedstrijd. Er stond opnieuw een uitstekend elftal op het al even uitstekende kunstgrasmatveld.

Zondag 5 maart wacht er een moeilijke verplaatsing naar Ter Straeten in Brugge. De tegenstander staat tweede in de algemene rangschikking en heeft uit de resterende twee matchen nog 4 punten nodig om te promoveren. Kan FC Ramskapelle het hen moeilijk maken ?

Er wordt gespeeld in Brugge om 9.30u op de terreinen van Daverlo in Assebroek (en dus niet op de Koude Keuken).

FC Ramskapelle speelde met Diederik, Peter, Kim, Jonathan, Angelo, Debacker, Roosens, Sylvain, Razvan, Andrei, Sam en Geert

Geen opmerkingen: