Pagina's

maandag 27 maart 2017

Luc Mattelin nu ook Krak van Kaartersclub

Het seizoen 2016-2017 zit er op voor kaartersclub Met de Muil.
Zaterdag 25 maart, op de laatste speeldag, wisten drie spelers hun drie partijen te winnen, en dat waren in volgorde Luc Van Hee (424 punten), Filip Verslype (413 punten) en Lieve Neuckermans (398 punten). Zij tekenden meteen ook voor het dagpodium.

Dirk Deroeck vond het niet erg dat hij laatste eindigde, want hij mocht met de fles troostwijn naar huis.Op deze speeldag viel echter ook het doek over de competitie. En dus werd er met spanning uitgekeken naar het eindverdict.
Die viel uiteindelijk in het voordeel van Luc Mattelin, de krak van Nieuwpoort, die al een seizoen lang met grote regelmaat de competitie beheerste. Voor de eindrangschikking werden per deelnemer de acht beste uitslagen in acht genomen, en Luc lukte hierin een heel mooie moyenne van 19 gewonnen partijen = een gemiddelde van 2,375 per avond.

Zijn 19 gewonnen partijen zijn er één meer dan die van zijn twee dichtste achtervolgers, Frank Duron (18 - 2903 punten) en Patrick Cardinael (18 - 2881), die Luc heel lang het vuur aan de schenen gelegd hebben.

Eerste dame vinden we terug op de zevende plaats in de algemene rangschikking, en dit is Rita Hillewaere, die in haar reeks het pleit won voor Micheline Van Hove en mvr. Herman Deblieck.
Of er nog prijzen te verdienen waren ? Ja ! Die van de rode lantaarn, en om hiervoor in aanmerking te komen moesten de kandidaten ook hiervoor minstens acht van de tien kaartavonden aanwezig geweest zijn. Deze lantarens worden dit jaar naar huis genomen door Raphael Baelden bij de mannen, en Carla Neyrinck bij de vrouwen.

Voilà, laat de lente en de zomer nu maar beginnen ! Tijd om de kaarten even in het schuif te steken.

met dank aan Marc Delanghe voor het doorsturen van de informatie.

Geen opmerkingen: