Pagina's

zondag 16 april 2017

FC Ramskapelle kijkt vol vertrouwen naar nieuwe start


Op het einde van een moeilijk seizoen doet Luc Mattelin verslag van wat geweest is, en van wat komen zal. 
Eén iets is duidelijk: FC Ramskapelle zal met bijzonder veel enthousiasme het nieuwe seizoen voorbereiden.

We laten Luc aan het woord:Het seizoen 2016-2017 was er één om zo spoedig mogelijk te vergeten. Het begon al heel slecht op de eerste speeldag toen al onmiddellijk forfait moest gegeven worden bij gebrek aan spelers. Nog voor het seizoen goed en wel begonnen was, verzeilde de ploeg naar de onderste regionen van de rangschikking, en kon zich daar nooit meer helemaal van herstellen.

Het gevolg is dat FC Ramskapelle volgend jaar in een lagere reeks verzeilt: reeks 3
De oorzaak van de degradatie schuilt niet in het gebrek aan enthousiasme, maar in de veel te beperkte spelerskern, en de onophoudende blessurereeks.

Het bestuur en de spelers zien deze lagere reeks als een nieuwe start voor FC Ramskapelle. Voorwaarde is natuurlijk dat de ploeg kan aangevuld worden met enkele goede voetballers. Bij deze dus een oproep aan iedereen die zich geroepen voelt, of iemand kent die in deze ploeg zou passen.

Naast de gewone competitie, werd er ook gevoetbald voor de beker. Zonder succes, want in de drie opeenvolgende matchen werd er twee keer verloren, en één keer diende er forfait gegeven te worden.

FCR - Vliegplein:       2-6: slechte match met bijzonder weinig inzet
Bekegem - FCR:        5-0: forfaitscore wegens spelerstekort
Ter Straeten - FCR:   2-0: mooie afsluiter van het seizoen omwille van de geweldige teamspirit bij de spelers. Alleen scoren bleef een probleem.

Voor volgend seizoen werd een nieuwe reeksindeling bekend gemaakt. Dertig ploegen zullen strijden in drie reeksen. In vergelijking met vorig jaar valt op dat twee ploegen ophouden te bestaan: Kraeyenhof Gistel en Depoorter Stene, de verrassende kampioen in reeks 2.

FC Ramskapelle speelt in reeks 3, en zal volgende ploegen als tegenstander te bekampen krijgen:

De Hoek Oostende
De Kegel Middelkerke
Sp Woumen
Silovo Brugge
Zeemeeuw Bredene
Vliegplein Oostende
New Jump In Oostende
Rozeveld B Torhout
O.S. Beerst

Ook voor de bekermatch zijn er enkele nieuwigheden. De wedstrijden werden nu al uitgeloot, en er zal in poules met heen- en terugmatch gespeeld worden. FC Ramskapelle zal uitkomen tegen:

OS Eernegem (vicekampioen reeks 1)
Gistel (daler reeks 1)
Vliegplein Oostende (reeksgenoot reeks 3)

Omdat er niet altijd gevoetbald, maar ook wel eens gefeest mag worden, wordt het huidig seizoen volledig afgesloten op vrijdag 2 juni met een eindeseizoensbarbecue in het clublokaal De Lanterfanter.


Geen opmerkingen: