Pagina's

woensdag 22 oktober 2008

Verpleging en verzorging tijdens WO I

Stilletjesaan komt de novembermaand dichterbij. Maand waarin niet alleen de doden herdacht worden, maar ook de Wapenstilstand herinnerd wordt. Op 11 november 1918, na 1.568 dagen van een wereldwijde strijd, sloten Duitsers, Fransen en Engelsen een Wapenstilstand af. Het betekende het einde van 'Den Grooten Oorlog'.
In onze kontreien werd een felle strijd bevochten. Vele soldaten lieten er het leven bij, anderen bleven levenslang verminkt of gekwetst. De eerste zorgen werd hen al in de loopgraven geleverd door de vaak ondergewaardeerde brancardiers.
Over de medische dienst van het leger in de de Eerste Wereldoorlog, gaat de tentoonstelling die van 25 oktober tot 2 november te bezichtigen is in d'Oude Schole. Deze tentoonstelling is een initiatief van Heemkring Ramscapple a/d Yser, en is het resultaat van vele honderden uren opzoekingswerk van Joël Roseeuw.
Méér dan het bezoeken waard ! Elke namiddag van 14.00u tot 17.00u, en in het weekend ook 's voormiddags van 10.00u tot 12.00u. Toegangsprijs € 2 - cultuurpas geldig.

Geen opmerkingen: