Pagina's

maandag 2 februari 2009

Denk mee over de toekomst van de Pastorie !

In januari kon u op deze weblog lezen dat de buitenkant van de Pastorie volledig gerestaureerd wordt.
De Pastorie is een mooi gebouw, dat in de toekomst niet langer meer als onderkomen voor toekomstige parochiepriesters zal dienen.
Met andere woorden, het Nieuwpoortse stadsbestuur zal moeten zoeken naar een andere bestemming voor het gebouw.
Wij, Ramskapellenaren, hebben er alle belang bij om ook eens ons gedacht te zeggen.
Wel, onderaan deze weblog staat een vraag: u kunt erop antwoorden door één of meer mogelijkheden aan te kruisen. Het resultaat ervan is natuurlijk niet doorslaggevend, maar wordt zeker meegenomen naar de volgende dorpsraad.
Andere bestemmingen op het oog ? Mail het zeker door !

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Denkend aan de vergrijzing van de bevolking en de wens van bejaarden om in het eigen dorp te blijven, lijkt het interessant om de pastorie om te vormen tot serviceflats.

Anoniem zei

Alhoelwel ik ramskapelle 30 jaar geleden al heb verlaten, kan ik me goed inbeelden dat ook daar, zoals een anoniemer zei, de bevolking vergrijst, ener nood is aan adequate opvang. en ja, serviceflats, goed idee!!
Agnes

Anoniem zei

Is dit niet eerder de ideale locatie om extra jonge mensen aan te trekken en er een ruime, aangename en gezonde kinderopvang in onder te brengen?

Philippe Huyghe zei

Waarom van de oude pastorie geen "klein" heemkundig- en/of oorlogsmuseum maken. Er kan tevens een lokaal voorzien worden waar de plaatselijke verenigingen hun kleine bestuursvergaderingen kunnen houden. Er kan ook een kleine infostand voorzien worden waar de plaatselijke logiesverstrekkers hun eigen brochures kunnen aanbieden aan de toeristen én aan toeristen die bv nog een kamer aan het zoeken zijn.
Met de komst van een tweede horecazaak op de platse zou een stukje cultuur zeker een aantrekkingspool zijn voor de beide horecazaken op ons dorpsplein. Er is niemand in Ramskapelle beter geplaatst om de goede werking van zo'n museum op te volgen dan Walter Lelièvre.
De link met de diensten voor toerisme in Nieuwpoort liggen hier ook voor de hand ...

9 februari 2009
Philippe Huyghe v/h Klein Noordhof