Pagina's

maandag 13 juli 2009

Tuning Day in Ramskapelle


Ons dorpsplein was zondag het decor voor tientallen oogverblindende en oorverdovende, glinsterende wagens.
Organisatie lag in handen van de Nieuwpoortse Tuningvrienden. In de voormiddag leek de regen een spelbreker te gaan worden, maar later op de dag kregen de wagens wat ze wilden: gouden zonnestralen die hun koetswerk nog wat 'blitser' maakten.
Tuning is mijn ding niet, en ik gaf niet thuis. Maar Gino Aspeslagh was er wel en met zijn fototoestel bij de hand, maakte hij voor de bezoekers van deze blog enkele sfeerbeelden. Klik hier !
Nogal vervelend voor vele dorpsbewoners was dat ze zondag bijna niet in en uit hun dorp konden rijden. Het moet toch perfect mogelijk zijn om via Leistraat en Sint-Laurentiusstraat Ramskapelle binnen te komen of te verlaten, zonder dat hierbij een auto van de organisatie de doorgang bewust blokkeert en afsnijdt ... Er had maar eens een noodoproep moeten komen, op het moment dat de ingang ter hoogte van slagerij Rommelaere met een onbemande auto geblokkeerd werd ...
Ook het zwerfvuil dat na de manifestatie achtergelaten werd, was een doorn in het oog voor vele dorpsbewoners. Getuige hiervan de foto hierboven en de vele reacties die ingestuurd werden, en die u hieronder vindt. En dan spreken we nog niet over de geluidsoverlast, waarover ook nogal wat klachten binnenkwamen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Als dit een evenement is, laat het dan doorgaan op een industrieterrein. Dit is regelrechte terreur voor de dorpsbewoners. Ofwel moet je de hele dag vluchten en dat op een zondag, ofwel lig je te daveren in je zetel. De ramen en vloer doen wel vanzelf mee ! Ban deze tirranizerende praktijken uit de dorpskom en geef de mensen hun rust terug. Wij zullen wel weer jullie afval opkuisen !

Groeten van iemand die durft zijn gedacht te zeggen, want de hele straat klaagt ...

Anoniem zei

Ik heb er persoonlijk ook wel moeite mee hoor!
Respect voor ieder zijn hobby, maar welk baat heeft ons DORP hier eigenlijk mee? De enige die hier profijt uithaalt (naast het tentoonstellen van de wagens natuurlijk) is de Lanterfanter. En de onnodige amok die we er dan ook nog bij krijgen: politie, enz...
Dat je niet door kan met je wagen, tja, bij een rommelmarkt kan je dat ook niet. Maar bij een rommelmarkt en vb. de dag van Ramskapelle komt zo goed als iedere dorpeling aan zijn trekken, terwijl het nu toch gaat over enkelingen... Tja, we zullen er nooit uitraken zeker? Zo draait ons dorp nu eenmaal... vaak rond dezelfde families die 'heer en meester' willen zijn/spelen!
In de brief die we in de bus kregen, stond duidelijk: wij zijn geen racers... amai, maar ze maken er wel het lawaai van! En ons dorp is toch achtergelaten als een vuilnisbelt hoor! Neen, voor mij niet meer...

ruiterclub don bosco zei

reactie van ruiterclub don bosco v.z.w. op de auto tuning zondag 12 juli in ramskapelle
paarden waren heel onrustig menige ruiters vielen van hun paard , gelukkig zonder ernstige gevolgen
hebben deelnemers en zelf de organisatie aangesproken om de radio's wat stiller te zetten helaas zonder gevolg !!!!!!!
hebben uiteindelijk de Politie Westkust opgebeld omdat de paarden heel rumoerig waren tijdens de rijlessen
politie kon niet ingrijpen omdat de Tunning vrienden een vergunning hadden afgeleverd door het College van Burgemeester en Schepen
vanuit de Ruiterclub "don bosco" v.z.w. zal een petitie opgesteld worden gericht aan het College van Burgemeester en Schepen met de vraag geen vergunning voor zo'n evenement in een dorpskern in het vervolg meer af te leveren
ieder zijn sport en hobby, maar je mag niet de andere mensen tot last zijn !!!!!!
PS: bij beenhouwery Rommelaere werd achter de nadars dwars over de straat een auto geplaatst - wat met de veiligheid ????????

Anoniem zei

Ik geef de bewoners die klagen gelijk.Niet iedereen is op zondag thuis. Ik moest gaan werken en heb langs de Ijzer moeten rijden om in Nieuwpoortte geraken.Ik was niet alleen.

Anoniem zei

Dat er evenementen in ons dorp georganiseerd worden dat kan ik alleen toejuichen. Niet iedereen blijft echter thuis voor dit tuning-gebeuren. Ik heb een half uur nodig gehad om uit Ramskapelle weg te geraken. Enkel door slalom te rijden tussen de vele wagens en de bezoekers is het gelukt. Een takelwagen om de auto te takelen aan de slagerij ontbrak nog.
Een gebeuren niet voor en door Ramskapellenaren, maar enkel goed voor de inkomsten van het dorpscafé.

Anoniem zei

Zo een evenement hoort niet thuis in een dorpskom.
Rond 15h was voor ons de maat vol en hebben we ons huis verlaten om terug te keren als alles terug rustig was.
blijkbaar is er wel politie geweest en wat hebben die gedaan bij overtredingen? (Niet in orde met keuring?)
De stank was soms niet te harden van draaiende motoren met de uitlaat voor uw voordeur.
Maandag heb ik de verantwoordelijke opgebeld en deze beweerde dat dit evenement hier doorging op vraag van de bewoners.
Het vuil dat achtergebleven was kon blijkbaar niet zijn want zij had nog een rondgang gemaakt en alles in orde bevonden.
Zij ging direkt komen kijken. We hebben nog een uur gewacht maar niemand gezien.Ik heb dan maar enkele foto's genomen. Er waren dan al verschillende perselen door de bewoners zelf opgekuist.
Ieder zij hobby maar laat het dan geen terreur zijn voor anderen.

Ellen zei

Ik vind het verkeerd te zeggen dat de Lanterfanter/dorpscafé de enige is die "profijt" haalt uit de tuning volgens mij zijn dat de organisators en de deelnemers.
Er was een evenement en als "dorpscafé" kun je moeilijk je deuren sluiten, want zij waren tenslotte de organisators niet!
Dus bij deze vind ik het verkeerd om dit zo te vermelden!
En alles is op te lossen mensen, de organisatoren zijn redelijke mensen, dus valt er vast wel iets te onderhandelen.
En anoniempjes onder ons ge moogt uw naam er onder plaatsen bij uw commentaar.

vele groetjes Dubois ellen
tof dat zoveel mensen van ons dorp houden!

Anoniem zei

Hello, I think your blog is epic. Congrats.