Pagina's

donderdag 6 augustus 2009

Het Verdronken Land van Ramskapelle

Geen paniek ! Deze titel verwijst enkel en alleen maar naar het slot van de theatervoorstelling die wij gisteravond meegemaakt hebben in het kader van Theater aan Zee.
Titel van de voorstelling was Ramskapelle. Het scenario was volledig fictief, maar auteur en regisseur hadden bijzonder hun best gedaan om het echte Ramskapelse leven in het verhaal te stoppen.
Wel, dan geeft dat toch nog een heel andere dimensie aan de voorstelling.
Zo was er de plaatselijke renner (veelwinnaar!) effectief Nico Kuypers (22 jaar jong), was FC Ramskapelle een niet onverdienstelijke ploeg, was Ramskapelle Overleeft! de plaatselijke website, waren de straatnamen Ramskapellestraat en Molenstraat, was er de plaatselijke kapster Sabine (die ook hondenkapster is), doorsneed de E40 het dorp, diende het oude stationsgebouw als droog middelpunt tijdens de overstroming, ...
Bovenal: het trio jonge actrices van het Huis van Bourgondië speelde met brio ! Onthoudt de namen Lien De Graeve, Janne Desmet en Saar Vandenberghe.
En de tip van de dag ? Waarom deze voorstelling niet eens in het Nieuwpoortse Ysara ? Of dichter bij de deur: in het dorpshuis ?

1 opmerking:

Anoniem zei

Vandaag 6 augustus waren de 3 actrices (Lien De Graeve, Janne Desmet en Saar Vandenberghe)en de technicus van het productiehuis in Ramskapelle op bezoek.
Na een bezoek aan het dorpshuis was de technicus formeel: een opvoering kan best in het dorpshuis! Nu nog over de uitkoopsom onderhandelen ...
(Dries Claeys)