Pagina's

zondag 25 oktober 2009

Op zoek naar een eindejaarscadeau ?


Wel, dan kan ik u alvast een eerste nuttige tip geven.
U las het eerder al op deze blog:

Over de Eerste Wereldoorlog in de streek is zeer veel materiaal beschikbaar. Toen de Heemkring van Ramskapelle naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de bevrijding in 1944 een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog op poten wou zetten, bleek het minder gemakkelijk om informatie over dit onderwerp te vergaren.

Door persoonlijk bij de laatste generatie getuigen aan te kloppen om hun verhaal te horen, kwamen de tongen los en kon de heemkring ook heel wat interessante documenten vergaren.

Dit boek houdt de herinneringen aan die bewogen tijd levendig. Het leven in oorlogstijd (Blitzkrieg, mobilisatie, krijgsgevangenschap, rantsoenering, boerenwacht, bombardementen, onderwaterzetting, bevrijding, oorlogsschade,...) wordt per thema aan de hand van een geschiedkundige schets en getuigenissen gebracht.

“Oorlogsgeschiedenis - Ramskapelle en de Tweede Wereldoorlog” schept een levendig beeld van een oorlogsperiode die inmiddels al vijfenzestig jaar geleden afgesloten werd.
Het boek werd vanmorgen voorgesteld door auteur Joel Roseeuw, tijdens de opening van de tentoonstelling 'Ramskapelle tijdens de tweede wereldoorlog', in het dorpshuis. Het is te koop tijdens de tentoonstelling, aan de toch wel zeer interessante prijs van 19 euro. De auteur schenkt de royalties van de verkoop aan de Heemkring.
Als dit geen reden te meer is om het boek aan te schaffen !

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad dit boek is net als het eerste, een voltreffer. Proficiat aan de auteur Joel.

Temeer omdat mijn vader André Bremeesch erin geciteerd wordt, en deze maal is zijn naam wel correct geschreven, waarvoor dank.

Met Allerheiligen bezoeken we het graf van mijn grootouders en we zullen zeker de tentoonstelling komen bekijken.

Hilde Bremeesch