Pagina's

woensdag 18 november 2009

Geslaagde open dorpsraad in Ramskapelle


Gisteren, dinsdag 17 november, vond in de Lanterfanter een open dorpsraad plaats. Onderwerp van de avond was de uiteenzetting door burgemeester Crabbe van het nieuwe gemeentelijk ruimtelijk structuurplan in Nieuwpoort.
Het achterzaaltje van de Lanterfanter zat nokvol met Ramskapellenaren. Dit bewijst dat het organiseren van dergelijke info-avonden zeker in de smaak valt van de inwoners van ons dorp. En ongetwijfeld beïnvloedt dit de democratische besluitvorming van het stadsbestuur.
Burgemeester Crabbe ontvouwde de plannen van noord naar zuid, van Nieuwpoort-Bad tot Ramskapelle. Het spreekt voor zich dat de meest pittige discussies op het einde plaats vonden, toen ons dorp aan bod kwam. Komt er een voetbalterrein in ons dorp ? En waar zou die moeten komen ? Waar kan er nog woonuitbreiding komen ?
Een terrein voor luidruchtige sporten in ons dorp, is geen deel van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, omdat dit een aangelegenheid van de Vlaamse Regering is. Maar gezien het Nieuwpoorts Schepencollege hierin een unaniem positief advies gegeven heeft, werd ook dit onderwerp niet uit de weg gegaan, en resulteerde dit in een pittige discussie.
Democratie heet dit. Er zouden wel meer open dorpsraden mogen zijn !

Geen opmerkingen: