Pagina's

vrijdag 8 januari 2010

De krak van Nieuwpoort komt uit Ramskapelle


De Krant van West-Vlaanderen, bij velen nog altijd genoegzaam Het Wekelijks Nieuws genoemd, ging in de West-Vlaamse gemeenten op zoek naar de 'Krak van de gemeente'. De plaatselijke redacteurs van de respectievelijke gemeenten selecteerden per gemeente een vijftal mensen van wie ze dachten dat hij/zij zich onderscheidt van alle anderen door zich onbaatzuchtig en vrijwillig in te zetten om hun gemeente, de inwoners of verenigingen in de kijker te plaatsen. Bedoeling was dat de lezers van dit weekblad hun stem uitbrachten op één van deze kandidaten.
Voor de Ramskapellenaren is het zeker geen verrassing dat de laureaat uit Nieuwpoort niemand minder is dan Marleen Cuffez. Marleen belichaamt al vele jaren deze vrijwillige onbaatzuchtigheid in het verenigingsleven en de dorpsschool. 'Ramskapelle Leeft' is dan ook bijzonder blij dat Marleen op deze manier eens in het zonnetje geplaatst wordt.
Ook bijzonder aangenaam is de tweede plaats van onze dorpsgenote Nadine Ooghe 'Nan Engelhuys', die in de voorbije weken in het nieuws kwam met de publicatie van haar nieuwste gedichtenbundel 'Angeliek'. Door het uitbrengen van hun stem hebben veel Ramskapellenaren aangetoond dat deze mensen uit hun dorp hen dierbaar zijn. Proficiat, Marleen en Nadine !


Marleen als leesmama in de dorpsschool.

Geen opmerkingen: