Pagina's

donderdag 29 juli 2010

Rustige dorpsraad

De zomer kabbelt langzaam voort, en dat was ook zo een beetje de toon op de dorpsraad van gisteravond.
Belangrijkste agendapunt waren de geplande wegenwerken met fietspad over de gehele Ramskapellestraat, van Toevlucht tot Diksmuidse Baan.
Ook de renovatie van de Pastorie kwam ter sprake. In eerste fase zal het buitengedeelte vernieuwd worden, en in een volgende fase de binnenruimte. Welke bestemming de Pastorie zal krijgen, zal in samenspraak met de Ramskapellenaren gebeuren, en zal dus niet het voorrecht zijn van een paar gegadigden.
Ook de kleine dagdagelijkse problemen met de hondenpoep (op straat), met het welig tierende onkruid op straat en rond de kerk, met de snelheid waarmee sommige bestuurders door onze dorpskern scheuren, met de rommel die achtergelaten wordt aan de textielcontainer aan de nieuwe parking  ...
Tenslotte werd aan burgemeester Crabbe gevraagd om het Heilig-Hartbeeld een nieuwe lik verf te bezorgen. Zou deze lokatie trouwens niet ideaal zijn om een modern kunstwerk neer te zetten ? Kwestie van onze dorpskern echt in de verf te zetten of een krachtige look te geven ?

Geen opmerkingen: