Pagina's

zondag 12 september 2010

FC Ramskapelle neemt vliegende start

De concurrenten in de eerste reeks van Perkez mochten vorige week al hun voetbalschoenen aantrekken, maar FC Ramskapelle moest nog even geduld uitoefenen tot vandaag.
Supporters en bestuur wisten dat hun ploeg in de vorige jaren bijzonder moeilijk op dreef kwam, en hoopten stilletjes dat de eerste punten vlug binnen zouden zijn. Hun hoop werd gehoord, want 'de ploeg van 't dorp' ging vandaag met 1-2 winnen bij Bouwwerken Deprez. Wat méér is ... het was een verdiende overwinning, na een collectief goede prestatie, waarin ook de reservespelers hun aandeel hadden. Lees verder hieronder ...

De thuisploeg claimde de eerste tien minuten van de match. Ze hielden het meeste balvoordeel en veldoverwicht. Maar tot uitgesproken kansen kwamen ze niet.
Het was integendeel FCR dat het eerst echt met de neus aan het venster kwam. Een kopbal van Bulcke werd van de lijn weggehaald. Even later, na 23 minuten, trof Floris de paal.
Driemaal is scheepsrecht, zegt het spreekwoord, en Floris maakte er een paar minuten later 0-1 van. Hij nam de bal op de slof, na een hoge bal waarbij Bulcke eerst in de clinch ging met de doelman van de thuisploeg.
Bouwwerken Deprez gaf zich niet gewonnen, en Timothy moest alert reageren op een afstandsschot. 0-1 bij de rust.
De tweede helft startte met vuurwerk: voetbalvuurwerk ! De eerste minuut moest nog volgetikt worden toen een thuisspeler alleen op Timo afging, maar de FCR-doelman redde knap. Floris reageerde nog geen minuut later met een lob die over ging.
Nog een paar minuten later miste Bouwwerken Deprez een kans, en daarna miste Sam een kans om de score te verdubbelen. Zijn schot belandde via de doelman aan de verkeerde kant van de paal.
Toen het vuurwerk luwde, kwam FCR op een 0-2 voorsprong. Sam ging alleen door, omspeelde de doelman en legde het balletje binnen. De thuisploeg zag buitenspel, maar de referee liet de bal op de middenstip leggen.
Toch kreeg de thuisploeg opnieuw hoop, want nauwelijks enkele minuten na het doelpunt kregen ze een licht toegekende strafschop: 1-2.
Door die score werd de eindfase van de match heel wat bitsiger langs beide kanten, maar bij het ultieme eindsignaal wisten de jongens van FCR dat hun eerste drie punten binnen waren. Van een droomstart gesproken.

Het is nog even wachten op de eerste thuismatch van de oranjehemden, want volgende week is er alweer een uitmatch. De tegenstander heet Marcassou, en de match wordt gespeeld in Bekegem. Wie zich de 7-1 pandoering van vorig jaar herinnert, weet dat dit geen gemakkelijke klus wordt.
Spelers en supporters: afspraak zondag 19 september om 8.00 uur aan de Lanterfanter. Iets vroeger dan anders, maar daar is de omleiding in Westkerke niet vreemd aan.