Pagina's

zondag 26 september 2010

Hoe denken West-Vlamingen over windmolens ?

Over de komst van windmolens in ons dorp, waren de meningen verdeeld. Geen slechte zaak, omdat verdeelde meningen aanleiding kunnen geven tot denken en discussiëren.
Maar hoe denkt de gemiddelde Vlaming over de komst van windmolenparken ? Electrawinds liet door Hogeschool West-Vlaanderen een studie uitvoeren in de buurt van vier windmolenparken in West-Vlaanderen.
Hieruit blijkt dat bijna 60 procent van de omwonenden resoluut voorstander is, en dat het aantal tegenstanders gevoelig daalt na de komst van de windmolens.
Was vandaag te lezen op de website van Gazet van Antwerpen en De Standaard.

1 opmerking:

Anoniem zei

als men realistisch in de toekomst wil kijken moeten we nu investeren en gebruikmaken van natuurlijke energievormen.
Zonne energie , windmolens en biobranstof zijn een deel daarvan , er zijn nog meerdere mogelijkheden . Momenteel is de brandstofsector zelf al
aan het experimenteren met onder andere het kweken van algen als alternatief voor onze huidige brandstoffen .
Met de wereldpopulatie die jaarlijk stijgt zullen we zeker problemen ondervinden want de fossiele brandstoffen gaan vroeg of laat
uitgeput geraken en of niet meer betaalbaar worden .
Hier een voorbeeld waar men momenteel mee aan het experimenteren is: een electrische wagen die men thuis kan opladen dmv zonnepalen /windmolen .
Voor de huidige kerncentrales zijn ze momenteel ook al aan het testen en onderzoeken van nieuwe en , naar het schijnt ,minder vervuilende splijtstoffen.