Pagina's

zaterdag 30 oktober 2010

Willen is Kunnen in de prijzen en in de bloemen

U kon het eerder al op deze blog lezen: toneelkring Willen is Kunnen is de laureaat van de Cultuurprijs Nieuwpoort 2010.
Deze prijs werd gisteren uitgereikt, op de vooravond van de Cultuurdagen 2010.
In aanwezigheid van burgemeester, schepenen en West-Vlaams Gedeputeerde Guido Decorte, mocht een zichtbaar ontroerde August Vandorpe, de man die de volle 40 jaar Willen is Kunnen heeft meegemaakt, als eerste de bloemen in ontvangst nemen.
klik hieronder op "meer lezen"
August heeft het allemaal meegemaakt
In zijn lofrede, schetste burgemeester Crabbe, de ontstaansgeschiedenis van Willen is Kunnen. Een geschiedenis van vallen en telkens opnieuw opstaan. Wist u dat de toneelvereniging eigenlijk al voor de tweede wereldoorlog boven de doopvont werd gehouden ? De oorlog was er de oorzaak van dat Willen is Kunnen voor een eerste keer ontbonden werd. Net na de oorlog was het de verdienste van wijlen Jozef Baert om opnieuw leven op de planken te krijgen. Ook dit tweede leven stierf een stille dood. Maar in 1971, onder impuls van onder andere August Vandorpe, was het derde keer goede keer. Willen is Kunnen werd dit jaar veertig jaar, en bruist van energie ! "Niet in het minst", aldus August Vandorpe," omwille van de hartelijke en familiale sfeer die onze vereniging kenmerkt." Het mag dan ook geen wonder heten dat spelers, bestuur en medewerkers tot laat in de avond meer dan één glas hieven op de behaalde onderscheiding. Proficiat !
Ook het vermelden waard is het cultuurprogramma dat de dienst Cultuur voor de avond bedacht had. Het Nederlandse duo Iris van der Sar en Petro Van de Pas kon het publiek moeiteloos overtuigen van hun internationale reputatie als mime-artiesten. En het Gentse meidenkoor - met West-Vlaamse roots, hoe kan het ook anders - My Groovy Sisters etaleerde haar vocale klasse.

Geen opmerkingen: