Pagina's

zondag 12 december 2010

VK Westkerke geen partij voor FC Ramskapelle

Vandaag werd op eigen terrein de inhaalmatch tegen VK Westkerke afgewerkt. Deze tegenstander staat op een tweede plaats in de rangschikking, en de Ploeg van 't Dorp moest een handvol kernspelers missen. Niet zonder moeite kon Luc Mattelin elf spelersnamen op het scheidsrechterblad invullen. Behoudens een wonder is de puntenverdeling dan al op voorhand gekend. En voor alle duidelijkheid: dat mirakel kwam er niet. De mannen van VK Westkerke gingen met de drie punten aan de haal, door een onbetwistbare 0-4 overwinning. Maar zonder de inzet van de hele Ramskapelse ploeg, zouden de cijfers veel hoger opgelopen zijn. Hieronder het matchverslag ....

De match was nog maar nauwelijks in gang gefloten, toen de paal een eerste grote Westkerkse kans tegenhield. Toch zorgde FC Ramskapelle in de beginfase voor enig tegengewicht: op de tiende minuut zag het de enige kans van de wedstrijd van de lijn gered. Daarna was het al Westkerke wat de klok sloeg, en bestond het hoofddoel erin om de forfaitscore te vermijden.
VK Westkerke opende de score dan toch op de 17de minuut. Dat deed het met een bijzonder fraai doelpunt: een fraai schot, van buiten de rechthoek, ging langs de paal binnen: 0-1.
De 0-2, twee minuten later, was dan een luckygoal, die via de rug van Sam in de netten cabrioleerde.
Net voor het einde van de eerste speelhelft mochten de bezoekers beginnen een feestje te bouwen, toen ze 0-3 voor kwamen. Boeken toe !
Toch wilden de mannen uit Westkerke in het begin van de twee helft nog eens de puntjes op de i zetten. De ploegen stonden net op het veld, toen - na vrijschop - de bal in het doel werd gekopt. 0-4 !
Een afstraffing leek in de maak, maar het siert de spelers van FC Ramskapelle dat ze er in de tweede helft alles aan gedaan hebben om die afstraffing te vermijden. Bovendien konden ze rekenen op een beresterke laatste man, Pieter, die alle bressen wist te dichten. Op hoekschop kon er zelfs even gedreigd worden, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bezoekende doelman zijn keeperstenu vanvond ongewassen in de kast mag leggen.
De wedstrijd van vandaag werd in goede banen geleid door referee Vanhaverbeke, die de match heel goed aanvoelde.
Deze uitslag is geen ramp. VK Westkerke is geen rechtstreekse tegenstander van FC Ramskapelle. Maar bij de volgende thuismatch dienen er dan wél punten geraapt te worden. Misschien wordt er dan met scherp geschoten tegen de hekkensluiter 'Bouwwerken Deprez' die met één puntje helemaal onderaan staat. Afspraak op 9 januari ! Spelers en supporters op post !
Spelers en bestuur van FC Ramskapelle danken alle kaarters die vrijdagavond massaal aanwezig waren op de kaarting.

Meer info over FC Ramskapelle ? Bezoek de webpagina !