Pagina's

zondag 6 februari 2011

Wat baten kaars en bril ...

... als de scheidsrechter niet zienen wil ...
Bekegem kwam vandaag met het kleinste verschil winnen tegen de oranjehemden van FC Ramskapelle. Een match waarin een billijke puntenverdeling de juiste uitslag zou geweest zijn, en waar de scheidsrechter letterlijk zijn rol van de zwarte man waarmaakte, en bijzonder kwistig met geel en rood rondstrooide ...
In het begin van de eerste helft moest FC Ramskapelle, niet geholpen door een stevige tegenwind, het initiatief hoofdzakelijk aan de Bekegemnaars overlaten. De bezoekers kregen dan ook vrij vlug een open kans, maar bewezen dat zelfs vanop 5 meter een bal niet automatisch in doel belandt.
FC Ramskapelle reageerde gevat, en kwam ei zo na op voorsprong. Dat zou wellicht ook zo geweest zijn, indien de arbiter niet voor buitenspel had gevlagd. Ten onrechte ... Bovendien kreeg vrijwel elke FCR-speler die in zijn gezichtsveld kwam, een gele of rode kaart aangesmeerd.
Na 35 minuten gingen beide ploegen  met een brilscore naar de kleedkamers.
De tweede helft was nauwelijks gestart toen de bezoekers de scheidsrechter bijzonder dankbaar mochten zijn. Kirsten, doelman van Ramskapelle, pakte een bal in zijn doelgebied, maar kreeg hierbij een ferme duw van de tegenstander. Niets gezien, dacht de scheidsrechter. Dank u, dacht de bezoekende aanvaller, die er op een diefje 0-1 van maakte.
Ondanks het veldoverwicht in de tweede helft, kwam de Ploeg van het Dorp niet meer gelijk. Onverdiend, maar daar worden geen punten op gegeven. Bovendien hebben de vele kaarten tot gevolg dat er binnen 14 dagen twee spelers geschorst zijn.
Gelukkig verloren vandaag ook de ploegen die achter FC Ramskapelle geklasseerd staan. En gelukkig, zegt Luc Mattelin, was de sfeer in de groep bijzonder goed.
Redenen om met vertrouwen de volgende match aan te pakken. Eentje van er op of er onder ! Tegenstander volgende week is Ettelgem 68, dat met 5 punten in de klassering, een haalbare kaart moet zijn.
Spelers en supporters: op post !