Pagina's

zondag 27 maart 2011

De redding is naderbij !

Hé, hé ... zullen alle spelers, bestuursleden en supporters van FC Ramskapelle gezegd hebben, toen ze vanmorgen de scheidsrechter de wedstrijd hoorden affluiten. Want drie belangrijke punten richting redding waren binnen. Een 0-2 overwinning op het veld van de Rozenveldvrienden A doet de oranjehemden dromen van een verlengd verblijf in de eerste reeks van de Perkezcompetitie.
Een meer dan tevreden Luc Mattelin doet relaas van deze belangrijke wedstrijd
Nochtans vertrokken de jongens van de Ploeg van het Dorp met een klein hartje richting Torhout Met niet meer dan twaalf waren ze, door de afwezigheid van Peter, Frederick, Bulcke en Kirsten ... Toch wel vier basisspelers ...
Maar om 9u15 stond een elftal op het veld, die gedurende de hele wedstrijd een sterke collectieve prestatie zou neerzetten.
De eerste tien minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar op de twaalfde minuut waren het de Rozenveldvrienden die de neus aan het venster staken. Met een schot dat de deklat scheerde, kwam FC Ramskapelle goed weg...
Op het kwartier kwamen de oranjehemden op een 0-1 voorsprong, toen Floris vanop de flank mooi voorbij kon gaan. Zijn bal kwam op het hoofd van Glenn, die mooi kon binnenkoppen.
Deze voorsprong gaf FC Ramskapelle vleugels. Het speelde met drie man achteraan, vier man in het middenveld, en drie spitsen.
Na de rust toon Timo nog maar eens dat hij een secuur sluitstuk in de verdediging is. Met een ultieme reflex tikte hij een afgeweken bal over de deklat.
De Rozenveldvrienden begonnen zowaar opnieuw te geloven in eigen kunnen, maar tot echt veel uitgespeelde kansen kwam het niet. Het was integendeel super-sub Nico Boeckx - the good old - die er vijf minuten voor affluiten van de match 0-2 van kon maken. Zijn afstandsschot spatte tegen de deklat, en belandde daarna via de doelman tergend traag in het doel.
De tegenstander drong nog even aan, maar met de 0-2 stand was het vlug duidelijk dat de match gespeeld was.
FC Ramskapelle speelde vandaag een zeer voortreffelijke match, waarin niet één, maar twaalf spelers zich toonden in het belang van de ploeg.
In de klassering neemt het wat voorsprong op de drie achtervolgers, en volgende week kan het definitief zeker zijn van de redding, als het weet te winnen tegen ... de Rozenveldvrienden A, de tegenstander van vandaag. Door een gril in de kalender dienen beide ploegen het twee keer na elkaar tegen elkaar op te nemen, maar volgende zondag mag FC Ramskapelle dit in eigen huis doen.
Supporters en spelers: allen op post, voor deze (opnieuw) match van de waarheid en van de redding ! Maar, vertelt Luc Mattelin, laten we zeker het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is ...
De stand achteraan in Perkez Reeks 1:
Beerst 19 punten
FC Ramskapelle 16 punten
Rozenveldvrienden A 14 punten
Ettelgem 68 14 punten
Bouwwerken Deprez 10 punten

Geen opmerkingen: