zondag 18 september 2011

FC Ramskapelle in de winning mood

De Engel - FC Ramskapelle: 0 - 1

Kon de ploeg van 't dorp op haar elan van vorige week verder gaan ? Dat was de vraag die bestuur, supporters en spelers zich luidop stelden, na een enigszins valse start.
Luc Mattelin was er als de kippen bij om het matchverslag door te seinen. Meestal een goed voorteken ... En inderdaad: FC Ramskapelle kon vanmorgen opnieuw winnen, weliswaar met een zuinige 0-1 en met een glansprestatie van reserve keeper Kirsten, maar dan ook weer niet onverdiend. Tijdens de match werd vlug duidelijk dat de ploeg die het eerst scoorde, ook met de drie punten naar huis zou gaan.
Dat het voor FC Ramskapelle een gemakkelijke overwinning werd, zou de waarheid geweld aandoen. In de eerste helft hadden de oranjehemden het zelfs heel moeilijk met de snelle overschakeling van verdediging naar aanval bij de thuisploeg. Daar hadden ze niet onmiddellijk een antwoord op, en mocht de ploeg van geluk spreken dat Kirsten - reservekeeper én man van de match - een uitstekende redding in huis had: hij zweefde een hard schot uit de linkerbovenhoek. Tijdens andere spelfases kon goed heel goed uitkomen ...

In de tweede helft kwam FC Ramskapelle met een andere veldbezetting op het gras, en dat resulteerde onmiddellijk in beter voetbal. De ploeg kwam beter in de match, en kreeg de match in handen.
In de 47ste minuut was het bijna bingo. Een vrijschop van Pieter werd door de thuiskeeper tegen de binnenkant van de paal getipt, en de rebound die erop volgde ging buiten.
Vijf minuten later kon ook "Crulle" niet afdrukken. Zijn schot werd geblokkeerd.
Maar ook de thuisploeg kreeg kansen, en het was opnieuw de sterk keepende Kirsten die tot tweemaal toe redding bracht.
Vijf minuten voor affluiten - op het ideale moment - mocht Maarten een hoekschop trappen. Dominique Vanbillemont zette er zijn hoofd tegen, en de bal ging over verdediging en doelman het doel in. 0-1
De kleine voorsprong werd in de volgende minuten met hand en tand verdedigd, en daar slaagde de gehavende ploeg wonderwel in. Toen de goed leidende ref de match affloot, was FC Ramskapelle drie wedstrijdpunten rijker.
Volgende week opnieuw een uitmatch, en opnieuw richting De Engel Ichtegem, waar moet gespeeld worden tegen Sportiva. Aftrap pas om 11.00 uur, maar spelers worden al om 9.30 uur in de Lanterfanter verwacht (of om 10.30 uur in Ichtegem).
Kijk deze week zeker in de sporteditie van het Wekelijks Nieuws. U vindt er zeker meer over de ploeg van het dorp ...