Pagina's

zondag 25 september 2011

FC Ramskapelle knokt zich naar leidersplaats

Sportiva - FC Ramskapelle: 0 - 1

Gaan spelen in De Engel ligt FC Ramskapelle wel. Op het veld waar vorige een tweede opeenvolgende uitoverwinning werd gevierd, mochten de oranjehemden vandaag Sportiva bekampen. Na de match stonden de bordjes 0-1, en mocht de Ploeg van 't Dorp de leidersplaats opeisen. Niet vanzelfsprekend als er dient bijgezegd te worden dat maar liefst zeven basisspelers niet konden aantreden. Redenen genoeg om heel zenuwachtig aan de match te beginnen ...
Het was dan in de eerste minuten ook hard knokken. Met veel balverlies ... Maar de Ramskapellenaren kwamen geleidelijk toch onder stoom.
De eerste echt grote kans was echter voor de thuisploeg, maar een attente Timo wist de vrijschop te pareren. Gedurende de hele match zou Sportiva het de tegenstander blijven moeilijk maken met goed getrapte vrijschoppen.
Een dikke tien minuten voor de rust stak FC Ramskapelle voor het eerst de neus aan het venster. Kristof Roossens, die vandaag uitzonderlijk een oranjeshirt aangetrokken had om FC Ramskapelle te depaneren, zag zijn kans door de thuiskeeper gered. Vijf minuten later had hij opnieuw pech, toen hij van buiten de rechthoek een magistraal schot tegen de onderkant van de de lat, en vervolgens via de binnenkant van de paal  zag spatten. De rebound werd door Floris overhaast gemist.
FC Ramskapelle rook bloed, en twee minuten later kwam de verdiende voorsprong er. Linksachter Nico Boeckx ging voor een ultieme rush, trok de bal voor, en die werd door de thuisdoelman verkeerd ingeschat. De bal belandde tegen het achterwerk van Kristof Debacker, en devieerde in het doel. Het hoeven niet altijd wereldgoals te zijn, dachten de juichende spelers en supporters.

In de tweede helft gaf Sportiva zich niet gewonnen en trok resoluut op zoek naar het aanknopingsdoelpunt. Hierbij bleven ze bijzonder gevaarlijk op vrijschop. In de 42ste minuut zou het zover geweest zijn, als Peter de bal niet op de lijn had kunnen wegwerken. Ook vorige week deed ie dat ...
Drie minuten later: vrijschop voor de thuisploeg. Net over ...
FC Ramskapelle bleef op de loer liggen om te counteren. En een goeie tien minuten voor het einde was het bijna zover na twee hoekschoppen op rij. Eén ervan na een knal van Pieter Soenen.
Het bleef superspannend, tot de laatste minuut. Ook Timo moest nog een stevige redding uit zijn hoed toveren .
Een helft voor FC Ramskapelle, één helft voor Sportiva, maar de drie punten gingen naar FC Ramskapelle. Na een bittere seizoensstart, staan de mannen van voorzitter Gaby Tommeleyn met negen punten (drie uitoverwinningen !!!) op een gedeelde eerste plaats.
Ook op die eerste plaats staat Kraeyenhof Gistel, en laat dit nou net de tegenstander van volgende week zijn ... FC Ramskapelle speelt zondag om 9.30 uur zijn eerste thuismatch van het seizoen, en het wordt er direct eentje voor het verzekeren van de leiderspositie.