Pagina's

zondag 4 september 2011

Valse start voor FC Ramskapelle


Voegwerken Vandaele - FC Ramskapelle: 7 - 1

Met een week vertraging mocht "de ploeg van 't dorp" voor het eerst aantreden in de tweede reeks van de Perkezcompetitie. Een competitie die vorige week al begonnen was, maar waarin FC Ramskapelle "vrij" was. Na de degradatie uit de hoogste reeks, hoopte secretaris-penningmeester Luc Mattelin op wat meer spelplezier en wedstrijdpunten, en die zouden er vandaag best kunnen komen in de uitmatch in Eernegem, tegen Voegwerken Vandaele, dat vorige week een 7-1 opdoffer gekregen had van Top '69.
De verwachtingen werden toch wat getemperd, toen bleek dat amper tien spelers hadden toegezegd. Enkele basisspelers waren nog op reis, en een aantal nieuwkomers nog niet startklaar. Toen aan de aftrap bleek dat er zich zelfs eentje had overslapen, was het zeker dat negen man niet genoeg zou zijn om te winnen van de ploeg uit Eernegem.

En helaas, zo geschiedde ...

Bijzonder jammer voor de moedige aanwezige spelers, want na een halfuur spelen, stonden de bordjes al 4-0 (3':1-0 - 15':2-0 - 25':3-0 - 30': 4-0). Het kalf verdronken, zoals dat heet. Enkele minuten voor het rustsignaal kon Kristof ei zo na milderen, maar zijn kopbal botste tegen de lat.

Na de rust gingen de spelers van FC Ramskapelle de strijd aan met tien spelers, toen ook Geert Lycke de ploeg vervoegd had. Met nog altijd één man minder op het veld, hield het de eerste 20 minuten goed stand, en was het zelfs de evenknie van Voegwerken Vandaele. Keeper Timo moest wel eens goed tussenkomen, maar zijn overbuurman moest ook goed plat gaan op een schot van Kristof. Bovendien had Sam geen geluk toen zijn kopbal de lat scheerde.

Maar de numerieke minderheid eiste zijn tol, en in het laatste kwartier van de wedstrijd, verhoogde Voegwerken Vandaele zijn voorsprong nog tot 7-0. Een bittere pil voor de oranjehemden, die zich net voor affluiten konden verheugen in een eerreddend doelpunt van Kristof. Een schitterend schot in de winkelhaak, en daarmee het mooiste doelpunt van de match. Maar schoonheidsprijzen leveren nooit wedstrijdpunten op.

Goed begonnen is half gewonnen. Deze wijsheid was vandaag niet aan FC Ramskapelle besteed. Alles kan beter, is een andere wijsheid. Volgende week misschien : een niet zo verre verplaatsing naar Middelkerke, tegen Paars Wit. De oranjehemden hebben de kalender echt niet mee, want voor ze hun eerste thuismatch op 2 oktober kunnen spelen, moeten ze vier keer op verplaatsing.

Spelers en supporters : afspraak volgende week om 8.15u aan de Lanterfanter. De match wordt om 9.30u afgetrapt.

klik hier voor de website van FC Ramskapelle

Geen opmerkingen: