Pagina's

vrijdag 21 oktober 2011

Herdenking slag van Ramskapelle

info overgenomen van website www.nieuwpoort.be
Zaterdag 22 oktober wordt de Slag bij Ramskapelle herdacht.
Deze veldslag werd op 30 en 31 oktober 1914 geleverd en had verstrekkende gevolgen: enerzijds vielen de kanaalhavens Duinkerke, Calais en Boulogne niet in Duitse handen, anderzijds kwam een stilstand aan het oprukken van de aanvallers. De Slag bij Ramskapelle geldt als het begin van een vier jaar durende stellingenoorlog.De herdenking begin om 11u met een eucharistieviering in de parochiekerk voor alle gesneuvelden. Daarna worden bloemenkransen neergelegd aan de twee monumenten op het dorpsplein, aan de miniatuurmolen in de Molenstraat en op het militaire kerkhof in de Ramskapellestraat. De Nieuwpoortse Koninklijke Fanfare luistert de plechtigheid op.
Deze herdenkingsplechtigheid wordt georganiseerd door de Koninklijke Verbroedering 6de Liniebataljon, het 16de bataljon Franse Jagers, de Koninklijke School voor Onderofficieren, het Provinciecommando Antwerpen, het stadsbestuur van Nieuwpoort en Dorpsanimatie Ramskapelle.

(de bomen bij de miniatuurmolen op bovenstaande afbeelding zult u op vandaag tevergeefs zoeken. Ze werden deze week geveld ...)

Geen opmerkingen: