maandag 7 november 2011

Bibberend een bekerronde verder

Placora - FC Ramskapelle: 1 - 1
strafschoppen: 2 - 3

Na een paar moeilijke competitiematchen, mocht FC Ramskapelle zondag het grasveld op tegen Placora. Inzet was de volgende ronde van de bekercompetitie halen, en tegen een ploeg die een reeks lager speelt, was dit het uitgelezen moment om het geschonden blazoen wat op te poetsen.

FC Ramskapelle won de strijd, maar dan wel met de hakken over de sloot. Na de reguliere speeltijd stonden de bordjes gelijk (1-1), en moesten er voor winst of verlies strafschoppen genomen worden. Daarin waren het de Ramskapelse schutters en hun doelman die koelbloediger waren dan de tegenstander (2-3).
De hele match kenmerkte zich met rommelig voetbal. Opnieuw had Luc alle moeite van de wereld om elf spelers te vinden, en het was tenslotte Geert die het elftal compleet kon maken.

De eerste kansen kwamen van FC Ramskapelle. De match was amper vijf minuten oud, toen diezelfde Geert de bal in de armen van de doelman kopte, na vrijschop van Wim.

Vijf minuten later kwamen de oranjehemden dan toch op voorsprong. Een doelpoging van Kristof De Backer werd slecht ontzet door de Placoradoelman, en een attente Geert was goed gevolgd, en maakte er 0-1 van.

Placora gaf zich niet gewonnen, en zo moest Timo op het kwartier een kans van de thuisploeg ontzetten.

Op de twintigste minuut kreeg Kristof De Backer de kans om FC Ramskapelle op een veilige 0-2 voorsprong te brengen, maar zijn schot belandde via de doelman tegen de paal.
0-1 aan de rust, na een eerste helft die vooral slordig en zenuwachtig voetbal
opleverde.

Daar veranderde in de tweede helft niet veel aan, ondanks een goed start, toen opnieuw Geert aan het kanon stond, maar zijn doelkans via doelman en paal afgewend werd.

En wat in de lucht ging, gebeurde. Bij een tegenaanval maakte de thuisploeg er 1-1 van. Doelpunt met buitenspelgeurtje …

Na de officiële speeltijd, moesten winst of verlies bepaald worden door een reeks strafschoppen, die op een 2-3 winst voor FC Ramskapelle uitdraaide. Met een groot aandeel van Timo die twee strafschoppen wist te stoppen.

Neen, van een klasseverschil was zondag geen sprake. We onthouden vooral dat FC Ramskapelle een ronde verder bekert, en dat zal pas na Nieuwjaar gebeuren.

Nu volgen maar liefst vijf opeenvolgende thuismatchen voor de competitie. FC Ramskapelle hoopt hierin, gesteund door het thuispubliek, opnieuw met een competitiezege aan te knopen.