Pagina's

maandag 21 november 2011

FC Ramskapelle...van de ene verrassing in de andere!


FC Ramskapelle - Vispaleis : 2 - 0

Net geen week geleden had secretaris-penningmeester Luc Mattelin er geen goed oog meer in ... Na het 0-3 verlies tegen Ettelgem 78, en een magere 12 of 27, leek het alsof de oranjehemden een bijzonder moeilijk competitie-einde tegemoet gingen.
En met de match tegen leider Vispaleis moest niet onmiddellijk op puntenoogst gerekend worden...
Maar het cliché dat een match altijd nog moet gespeeld worden, werd zondagmorgen nog maar eens bewaarheid. FC Ramskapelle vloerde de leider uit de Tweede Perkezreeks met een droge 2-0, en zo kon het pessimisme plaats maken voor nieuwe hoop.
Hoe dat in zijn werk ging, leest u op onderstaand verslag ...
Ook zondag moest er weer gezocht worden om elf spelers op het veld te krijgen. De match begon zelfs met zijn tienen, maar drie minuten later kon ook Kirsten de grasmat opdraven. Met elf tegen elf, was de kwantiteit toch evenwaardig.
Maar ook de kwaliteit kwam naar boven. Bij de eerste Ramskapelse aanval kon Maarten op links doorgaan. Hij zette perfect voor naar Ravzan, die de bal tussen de benen van de bezoekende doelman in het doel liet belanden. 1-0 ! Van een verrassende blitzstart gesproken ...
Vispaleis is niet zomaar de leider, en was wakker geschud door dit vroege doelpunt. In een goed kwartier tijd breide het drie kansen aan elkaar: eerst haalde Pieterjan een kopbal van de lijn, bij een nieuwe mooie aanval mikte de bezoekende spits over, en nog even later moest Timo - na een verre inworp - de bal van onder de lat tippen.
Net toen de storm wat ging liggen, enkele minuten voor de rust, zorgde Ravzan voor nieuwe druk in de verdediging van Vispaleis, waardoor de bezoekende verdediger de bal in eigen doel deed belanden. 2-0 ... De FCR-supporters wreven zich eens goed in de ogen ...
In de tweede helft werd het zaak om deze voorsprong te verdedigen. Alle hens aan dek, want de bezoekers kozen voor de aanval, met maar liefst drie spitsen. Al moet gezegd dat ze hierdoor geen uitgesproken kansen konden creëren. Vooral omdat FC Ramskapelle collectief heel goed voetbalde.
Meer zelfs ... FCR kreeg de kansen om de score nog op te drijven: de bezoekende doelman hield niet alleen Maarten van een doelpunt, maar redde ook met de voet op een schot van Ravzan.
Op het einde van de match werd het nog wat bibberen ... Een kopbal van een bezoekende aanvaller spatte tegen de lat.
Grote ontlading na de wedstrijd. FC Ramskapelle, vorige week nog in zak en as, slaagde erin om leider Vispaleis in het Nieuwpoortse zand te doen bijten. Drie punten die heel welkom zijn !

Volgende week wordt er niet gespeeld. maar op 4 december hopen de oranjehemden revanche te nemen tegen de zware nederlaag van de heenronde (7-1) tegen Voegwerken Vandaele.
Opnieuw een thuismatch. Supporters en spelers, allen op post !

klik hier voor de website van FC Ramskapelle

Geen opmerkingen: