Pagina's

zondag 6 november 2011

Jan Smekens portretteert Nieuwpoortse vissers

Met zevenentwintig waren ze ... 27 Nieuwpoortse vissers en ex-vissers die zich lieten portretteren door Jan Smekens, oud-Ramskapellenaar die vorig jaar ook Boeren en Koeien in de Verf zette in Ramskapelle ...
U moet beslist de permanente tentoonstelling van deze werken in de passage van de Vismijn bezoeken, want het loont meer dan de moeite.
Zaterdagmorgen werd de tentoonstelling geopend, in bijzijn van de kunstschilder en talrijk opgekomen publiek. Onze dorpsgenote Astrid Sioen zorgde met haar accordeon voor de nodige ambiance.

Dezelfde avond was ik al even enthousiast over de theatervoorstelling van 'De Martha's' (Frieda Vanslembrouck en dochter Lise Bouttery) met de prachtige titel 'Vesche vis en nieuwe liefde'. Inspiratie voor deze voorstelling werd gehaald uit de verhalen van 25 vissersvrouwen en het boek van Katrien Vervaele. Mooi, grappig en ontroerend ... Meende ik daar af en toe niet het verhaal van een Ramskapelse schone te horen ?
Helaas, u kunt er niet meer bij zijn ... Want de volgende voorstellingen in andere kustgemeenten zijn allemaal uitverkocht.

Geen opmerkingen: