Pagina's

zondag 13 november 2011

Loert degradatiespook achter de hoek ?

FC Ramskapelle - Ettelgem 78: 0 - 3

Vorige week kon FC Ramskapelle opnieuw met de winst aanknopen, maar dat gebeurde uiterst moeizaam in de bekermatch tegen Vlieghaven. Supporters, spelers en bestuur hoopten vandaag op de echte kentering in de competitie. Tegenstander was Ettelgem 78, de eerste in een rij van vijf opeenvolgende thuiswedstrijden.
Die kentering kwam er niet ... De afwezigheid van enkele stekhouders laat zich echt voelen, maar dat maakt natuurlijk de rekening van de tegenstander niet. Zij kwamen, zagen en overwonnen met droge 0-3 cijfers. Hieronder het wedstrijdverslag.
Na een lange studieronde en veel middenspelveld, was het Ettelgem 78 dat de neus aan het venster stak. Doelman Timo haalde de bal van onder de lat.
Deze fase werd onmiddellijk gevolgd door een kans voor 'de ploeg van het dorp'. Maarten ging op links door, kon de bal voortrekken tot bij Kristof Roosens, wiens schot door de bezoekende doelman gepareerd werd.
Toch werd de rust niet ingegaan met een brilscore. Enkele minuten voor affluiten van de eerste helft werd een lichte fout op een FC Ramskapellespeler niet gefloten, en maakte Ettelgem 78 daar dankbaar gebruik van. Eerst kon Timo nog redden, maar in de rebound konden ze van dichtbij scoren: 0-1 bij de rust.

FC Ramskapelle was de match met 12 spelers gestart, onder wie oud bekende Ravzan. Maar twee spelers konden na de rust niet meer aantreden wegens blessure: Kristof Debacker en Nico Boeckx. Gelukkig was er opnieuw Geert die vliegensvlug het veld in Nieuwpoort wist te vinden, zodat elf spelers de tweede helft konden volmaken.
Een tweede helft waarin FC Ramskapelle druk moest zetten op de tegenstander. Dat probeerde het ook te doen, maar zonder enig gevaar.
Ettelgem 78 toonde zich dan wél efficiënt, en maakte er 0-2 van.
En net voor het eindsignaal, in de voorlaatste minuut, duwde het FC Ramskapelle helemaal de dieperik in: 0-3. Geert liet de 1-3 eerredder in extremis nog liggen.

Volgende week opnieuw een thuismatch tegen ... Vispaleis, de leider in de Perkezreeks. Tegen sterkere tegenstanders valt meestal niet veel te rapen, maar voetbal is en blijft onvoorspelbaar. Duimen maar ....

Aftrap om 9.30 ! Supporters en spelers, allen op post !