Pagina's

zondag 4 december 2011

Onverdiende nederlaag voor FC Ramskapelle

FC Ramskapelle - Voegwerken Vandaele:1-2

FC Ramskapelle verraste twee weken geleden vriend en tegenstander door leider Vispaleis te vloeren. Na een weekendje rust hoopte het vandaag op zijn elan door te gaan, door tegen Voegwerken Vandaele weerwraak te nemen op het schandelijk verlies (7-1) in de heenronde.
Op basis van de bijeengespeelde kansen kon het de overwinning claimen, al dient gezegd dat een puntendeling de juiste uitslag zou geweest zijn. Maar het waren de Voegwerkers die niet geheel verdiend met de overwinning gingen lopen. Hieronder leest u het wedstrijdverslag ...

Het waren de bezoekers die de eerste kans lieten optekenen. Na hoekschop ging de doelpoging van dichtbij over.
FC Ramskapelle kreeg meer en meer vat op het spel, en in de dertiende minuut mochten aanhang en spelers juichen. Na een mooie lange pass van Pieter, kwam de bal bij Kristof, die voorzette richting doel. Razvan legde de bal terug op Fré, en die maakte er netjes 1-0 van. Een actie waar zowat de helft van de ploeg in betrokken was.
De supporters waren nog aan het juichen, toen Voegwerken Vandaele er nog in dezelfde minuut 1-1 van maakte, na een ver schot waar doelman Timo zich op liet verrassen.
De oranjehemden lieten het hoofd allerminst hangen, en kregen op de 20ste minuut een reuzenkans om opnieuw op voorsprong te komen. De strafschop, die omgezet werd door Ruben, ging evenwel via de verkeerde kant van de paal langs.
Ook Maarten zag op de 25ste minuut zijn ver schot voorlangs gaan ...
Al moet gezegd dat ook de bezoekers op zoek gingen naar een voorsprong bij de rust. Zo moest doelman Timo een moeilijke bal in hoekschop tippen.
1-1 ruststand, waarbij het in de tweede helft nog alle kanten op kon.
Nu was het FC Ramskapelle die al eerste de neus aan het venster stak, maar de kopbal van Pieter ging van dichtbij net naast.
Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd, en zetten de Ramskapelse goalie aan het werk. Zo moest Timo met een superreflex zijn netten schoonhouden. In de herneming schoot de bezoekende aanvaller over.
Toch werd het 1-2, na een bijzonder dubieuze fase, waarbij de scheidsrechter een bal die binnen was, als uit had gezien, waardoor de bezoekers bij tegenaanval onterecht konden scoren.
Voor de oranjehemden uit Ramskapelle het sein om in het slotkwartier alles in de aanval te gooien. Enkel dikke pech zorgde ervoor dat het hiervoor geen loon naar werken kreeg. De bal raakte gewoon niet in het doel, maar wel tegen de onderkant van de lat, tegen de doellijn, ...
Jammer voor de spelers die in deze match een bijzondere gretigheid aan de dag legden, en op basis hiervan minstens een gelijkspel hadden verdiend.

Volgende week dan misschien ? Opnieuw een thuismatch, tegen Paars-Wit. Spelers en supporters: op post !

Maar eerst is er vrijdag 9 december aanstaande de jaarlijkse conservenkaarting. Een gouden raad van secretaris-penningmeester Luc Mattelin: zorg dat je erbij bent !