Pagina's

zondag 15 januari 2012

FC Ramskapelle schiet het jaar veelbelovend op gang

VK Kraeyenhof - FC Ramskapelle : 0-2

Meer dan één maand geleden was het dat Luc Mattelin zijn mannen opgetrommeld had om een competitiematch te spelen. Vandaag moest de ploeg het op verplaatsing opnemen tegen VK Kraeyenhof, dat tot vandaag een derde plaats bekleedde in het klassement. Een moeilijke verplaatsing, met andere woorden, maar na 70 minuten bikkelen, mochten de oranjehemden toch met de overwinning terugkeren naar Ramskapelle. Hoe dat in zijn werk ging, leest u hieronder ...

Hoewel het balgevoel in de beginfase nog wat afwezig was, en de spelers elkaar niet altijd vonden, kon de bordjes na tien minuten al op 2-2 gestaan hebben.

Eerst was er een kans voor FC Ramskapelle. Een afstandsschot werd door de thuisdoelman met de voeten gepareerd, waardoor de bal bij Kristof Debacker kwam. Maar via het scheenbeen van Kristof miste de bal de goede richting.

Dan twee keer, kort op elkaar, twee kansen voor VK Kraeyenhof. Twee keer via een rommelige fase, maar zonder doelpunt tot gevolg.

En nog maar eens een kans voor FC Ramskapelle, opnieuw via Kristof Debacker, die alleen op doel mocht afgaan, maar zijn schot spatte tegen de onderkant van de lat.

Het spelbeeld in de eerste helft werd meer en meer evenwichtig, maar het was de thuisploeg die heel snel overschakelde van verdediging naar aanval. Zo kregen ze op het einde van de eerste helft nog uitstekende gelegenheden om te scoren. Door slechte afwerking en gebrek aan samenspel kwam hier geen doelpunt van. Rust : 0-0

Het was daarentegen FC Ramskapelle dat in het begin van de tweede helft zeer productief was. De tweede helft was nauwelijks op gang gefloten, toen Razvan een vrijschop mocht geven. De bal belandde op het hoofd van Sam Trybou, die er met een krachtige knik 0-1 van maakte.

Nauwelijks acht minuten zat FC Ramskapelle helemaal op rozen. Dit na een afgeweken hoekschop. Maarten trekt de bal voor, en opnieuw het hoofd van Sam zorgt dat de bal in de netten verdwijnt: 0-2

FC Ramskapelle was duidelijk de betere ploeg in de tweede helft, al moet gezegd dat de thuisploeg ook af en toe de neus aan het venster stak. Zeven minuten voor het einde was er bijna de aansluitingstreffer, maar de spits van de thuisploeg legde de bal af, in plaats van zelf te besluiten. Weg kans !

Ook de 0-3 was binnen het bereik van de oranjehemden, maar Kristof Debacker kwam net een voetje te kort.

Ondanks de moeilijke start, mocht FC Ramskapelle met de drie punten naar huis keren. Volgende week is er opnieuw een verplaatsing tegen Top '69 uit Oostende, een ploeg die in het klassement in de buurt van FC Ramskapelle staat.

Afspraak om 8.00u aan de Lanterfanter, of om 9.00u op het plein aan het Mispelplein, waar vroeger Voorwaarts Oostende speelde. Aftrap om 9.30u !