Pagina's

woensdag 11 januari 2012

Ramskapellestraat krijgt nieuwe look in 2013

Er wordt ons, Ramskapellenaren, nog even geduld gevraagd, en we zullen ook wat rekening moeten houden met enkele ongemakken tijdens de werkzaamheden, maar als de planning naar wens verloopt, wordt - wellicht - in 2013 begonnen aan de volledige renovatie van de Ramskapellestraat (N356).


Tekst en uitleg hierover kregen de leden van de dorpsraad van burgemeester Roland Crabbe.


Welke zijn de meest in het oog springende veranderingen ?


De werken zullen starten ter hoogte van de Toevlucht. Bedoeling is dat de betonnen weg tot aan de dorpskom in Ramskapelle vervangen wordt door asfalt, en een dubbel-richting-fietspad. Voor wie van Sint-Joris naar Ramskapelle rijdt, zal dit fietspad zich aan de linkerkant bevinden. Tussen rijweg en fietspad zal een groenstrook voorzien worden. Met de fiets van en naar Sint-Joris wordt in de toekomst geen gevaarlijke onderneming meer.


In Ramskapelle zelf worden aan het traject door de dorpskom, van aan de verkeersremmer bij hondensalon Beauty, tot aan de verkeersremmer net over de Sint Laurentiusstraat, geen wijzigingen  aangebracht. Alleen die eerste verkeersremmer zelf (zie foto hieronder), wordt verder in de richting van het militair kerkhof verplaatst.


Het tweede traject van de Ramskapellestraat, tot aan de Diksmuidseweg, krijgt hetzelfde beeld als het eerste traject: asfaltweg, met een dubbel-richting-fietspad.


Voor de werken van start gaan, dienen nog eerst enkele kleine onteigeningen gedaan te worden. Onteigeningen waarbij woningen ontzien worden.
Ooit komt het nog goed met de Ramskapellestraat !

Geen opmerkingen: