Pagina's

zondag 22 januari 2012

Nederlaag ondanks zeer verdienstelijke wedstrijd

Top 69 - FC Ramskapelle : 4-2

Niet meer dan tien spelers daagden vandaag op om Top 69 op verplaatsing te gaan bekampen. Een ongelijke strijd, met een logisch resultaat tot gevolg. En toch speelden de Ramskapelse oranjehemden een zeer verdienstelijke wedstrijd, waarin ze op geen enkel moment weggespeeld werden. Hieronder het verslag dat Luc deze middag doortelefoneerde ...

Het siert de mannen van FC Ramskapelle dat ze ondanks de één man minder situatie een hele match bleven voetballen. De eerste helft was zelfs vrij evenwichtig.
Na een korte studieronde, was het FC Ramskapelle dat als eerste de neus aan het venster stak. In de achtste minuut besloot Razvan op de thuisdoelman, na een uitstekende pass van Maarten.
Ook Top 69 liet zich niet onbetuigd. Enkele minuten later belandde een doelkans tegen de paal.
Maar het was FC Ramskapelle dat verrassend halfweg de eerste helft op voorsprong kwam. Een bal van Kim komt bij Razvan, die hem voortrekt, waardoor Pieter in doel besluit. 0-1 !
Zes minuten voor het rustsignaal dacht niemand dat de stand aan de rust nog 2-2 zou zijn ... Eerst kwam er de gelijkmaker van Top 69. Met een beetje hulp van de rugwind belandt de bal op de slof van een thuisspeler, die er in één tijd 1-1 van maakt.
Enkele minuten voor de rust komt de thuisploeg zelfs op voorsprong, na hoekschop waarbij de bal niet goed weggeraakt : 2-1.
En op slag van rust is het opnieuw Razvan die voor FC Ramskapelle de achterstand rechtzet: nadat hij de bal ontfutselt van een verdediger van de thuisploeg, zet hij voor naar Maarten, en hem op zijn beurt terug afgeeft: 2-2
In de tweede helft begon de vermoeidheid toch in de rangen te kruipen. Maar FC Ramskapelle probeerde verder vooruit te voetballen, ondanks de numerieke minderheid.
Amper op gang gefloten, moest gelegenheidsdoelman Kirsten toch al een een puike redding doen.
Top 69 moest tot halfweg de tweede helft wachten om hun meerderheid uit te buiten. Daarvoor hadden ze nog een gelukje nodig, want de 3-2 kwam er na randje buitenspel. Het dient evenwel gezegd dat de thuisploeg de bal geduldig liet rondtikken.
De ban was gebroken, en nauwelijks drie minuten later stond - via een lobbal -de 4-2 op het bord.
Match gespeeld, al deed FC Ramskapelle er in de laatste minuten nog alles aan om tegen te prikken. Zo moest de thuisdoelman gepast ingrijpen op een vrijschop van (alweer) Razvan, en was er een attente verdediger nodig om het schot van Nico op de lijn weg te koppen.

Ondanks het verlies, een goede prestatie van de tien mannen van FC Ramskapelle. Ze zijn er klaar voor om volgende zondag de topper te spelen tegen Voegwerken Deprez, de gedoodverfde titelkandidaat in deze reeks. En wie de prestaties van FC Ramskapelle op deze blog volgt, weet dat de oranjehemden echte giantkillers zijn. Tegen een topper kunnen ze doorgaans net iets meer ...
Eerste voorwaarde is dat er meer spelers aan de aftrap zullen moeten staan !