zondag 25 maart 2012

Laatste thuismatch in schoonheid
FC Ramskapelle - Sportiva:2-0

FC Ramskapelle ploegde zich de laatste weken moeizaam naar het einde van de competitie. Puntenverlies deed even paniek in de rangen sluipen, maar vorige week wisten de oranjehemden zich zeker van een verlengd verblijf in de tweede reeks van Perkez.
Hierdoor konden ze de match van vanmorgen, tegen Sportiva, met een gerust gemoed aanvatten. En dit loonde ! De spelers van FC Ramskapelle konden hun bestuur en supporters een 2-0 overwinning schenken.
Hieronder leest u het wedstrijdverslag dat Luc zopas doortelefoneerde ...

FC Ramskapelle - Sportiva: 2 - 0

Sportiva mag dan al niet de sterkste ploeg van de reeks zijn, toch wist FC Ramskapelle zich lang niet zegezeker voor het aan de match begon.
Luc had alle moeite van de wereld om aan elf spelers te geraken, en zag zijn ploeg in de eerste tien minuten starten met slechts tien man. De zomertijd speelde hier parten. Voor  twee spelers had de zomertijd twee volledige tegenovergestelde gevolgen: eentje kwam een uur te vroeg op het appèl; een andere lag nog te dromen toen de match op gang gefloten werd ...
De allereerste kans van de wedstrijd kwam op conto van Sportiva. De bezoekende spits werd op snelheid aangespeeld, maar diens bal ging net naast. Een verwittiging voor de oranjehemden !
Deze verwittiging miste zijn effect niet, want FC Ramskapelle kwam op dreef, en maakte er op het kwartier 1-0 van. Maarten zetten voor naar Razvan, die de bal controleerde, trapte en zijn schot via een bezoekende verdediger in de netten zag rollen.
Meteen ook de ruststand, want voor de rest van de eerste helft waren de kansen schaars.
De tweede helft was nauwelijks afgetrapt, toen diezelfde Razvan er na vier minuten 2-0 van maakte. Na een prima doorsteekpass van Kristof.
De thuisploeg kreeg nadien nog vele kansen om de stand te verhogen, maar had te maken met een grote dosis pech bij de afwerking. Zo redde de bezoekende doelman een kans van Maarten met de voet, belandde een schot van Kim op de lat, werd een poging van Kristof net van de doellijn gehaald, en had Razvan geen geluk bij zijn twee uithalen in de vlucht ...
Bij de sporadische pogingen van Sportiva, was de verdediging goed wakker. Timo had geen enkele moeilijke bal te pakken, dankzij het goeie verdedigingswerk van Peter, Kirsten en supersub Nico.
Opdracht volbracht ! Winst, en nu moeten de oranjehemden zich nog één keer kunnen opladen voor de allerlaatste wedstrijd van de competitie: volgende zondag, uit tegen Ettelgem.
De aftrap wordt al om 9.00 uur gegeven. Met andere woorden: afspraak om 7.45u (kwart voor acht!) in de Lanterfanter.