FC Ramskapelle bevindt zich in de veilige middenbuik van de klassering. Maar mathematisch is de redding nog geen feit. Hoorde ik aan de stem van Luc Mattelin dat er toch wat onzekerheid in de rangen sluipt ? Feit is dat 'de ploeg van 't dorp' in de voorbije twee weken evenveel zware nederlagen toegediend kreeg.
Maar met nog maar drie matchen te gaan zou het al heel brute pech moeten  zijn indien de oranjehemden nog zouden voorbijgestoken worden door de voorlaatste in de klassering.
Hieronder leest u de verslagen van de uitwedstrijden op het veld van Tavernier (26/02) en van Vispaleis (04/03)

Tavernier - FC Ramskapelle: 6 - 3

Een volledige Ramskapelse ploeg (12 man!) meldde zich in de Lanterfanter aan om de verplaatsing te maken voor de match tegen Tavernier.
Kirsten ontpopte zich in de aanvangsfase tot een uitstekende gelegenheidsdoelman. Al in de derde minuut vrijwaarde hij de oranjehemden van een vroege achterstand. En nog geen minuut later was het Ruben die de bal van de doellijn keerde na een hoekschop.
Het waren de Taverniers die de voetbalwet predikten, en na twaalf minuten kregen ze waar ze toch recht op hadden: de bal in de linkerhoek van het doel na een snelle aanval: 1-0.
Evenveel minuten later werd het 2-0 via strafschop na handspel, en het spel was nog maar hervat toen de bordjes zelfs 3-0 stonden, na een prima inworp van de thuisploeg.
Na de rust kwamen de mannen van FC Ramskapelle duidelijk beter uit de kleedkamer, al waren het opnieuw de Taverniers die de druk opvoerden. De 4-0, na één minuut, werd hen nog onthouden door de scheidsrechter, maar onmiddellijk daarna stond deze score dan wel op het bord, bij een hoge bal waarbij Kirsten zich wat misrekend had.
Tijd om de ploeg wat te herschikken, en deze tactische ingreep bracht wonderwel schwung in het spel van FC Ramskapelle, dat onmiddellijk reageerde met vijf kansen op rij. Die werden telkens de nek omgewrongen door de thuisdoelman, de paal, net over of net naast.
Wat Tavernier niet belette om zelf te scoren, en na 12 minuten in de tweede helft kwam er de forfaitscore: 5-0.
Met alle Chinezen, maar niet met mij, moet Pieter Soenen gedacht hebben, want in de laatste 7 minuten scoorde hij een zuivere hattrick. De laatste twee goals op aangeven van respectievelijk Razvan en Pieterjan.
Tussendoor had ook de thuisploeg nog een goaltje meegepikt. Eindstand: 6-3

Vispaleis - FC Ramskapelle: 6 - 2

Niet meer dan acht spelers dienden zich gistermorgen aan om de verplaatsing tegen Vispaleis aan te vatten. Dat waren er exact evenveel als de doelpunten die zouden vallen. En dat die dus niet in het voordeel van FC Ramskapelle zouden vallen, was dus op voorhand al een uitgemaakte zaak.
Moedig als ze zijn, was forfait geven voor deze wedstrijd absoluut geen optie. En moedig als hij is, offerde de doelpuntenmaker van vorige week, Pieter Soenen, zich op om in het doel te staan.
Hij deed dit zeer voortreffelijk, maar kon op zijn eentje niet verhinderen dat de thuisploeg na een halfuur al op een 3-0 voorsprong stond.
Toch beslisten de oranjehemden om na de rust toch verder te spelen. Bij sommige andere ploegen zou men daar al anders op gereageerd hebben.
Er kwam zelfs wat hoop, toen Sylvain in het begin van de tweede helft een eerreddend doelpunt maakte: 3-1.
Met evenveel snelle tegencombinaties, maakten de mannen van Vispaleis er echter vlug 4-1, 5-1 en 6-1 van.
Maar het doelpunt van de dag (en wie weet zelfs van de hele competitie) kwam er voor FC Ramskapelle, op naam van Kristof Roossens. Kristof zag vanop de middenlijn dat de thuisdoelman wat ver uit zijn doelgebied stond, en hij lobde de bal van halfweg het plein, over de doelman, in het doel. Schitterend doelpunt: 6 - 2.
Luc Mattelin stond er op dat in dit verslag zou staan dat zijn spelers, één voor één, een dikke pluim zouden krijgen voor hun inzet.
Volgende match, en dat is binnen twee weken, rekent hij op een grotere opkomst, want in de volgende twee thuismatchen moet de redding echt toch wel definitief bijeengevoetbald worden.
Te beginnen op 18 maart met de thuismatch tegen De Engel, en op 25 maart tegen Sportiva.